Augustus mogelijk slechtste maand voor bitcoin sinds 2015

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Augustus mogelijk slechtste maand voor bitcoin sinds 2015

Foto: Sittipong Phokawattana/Shutterstock

De zomermaanden zijn doorgaans niet de sterkste maanden voor bitcoin (BTC) en altcoins, maar deze maand heeft de potentie om één van de zwaarste tot nu toe te worden. De crypto-markt is natuurlijk nog niet zo oud, maar de stand van zaken in de markt lijkt die van augustus 2015 te gaan evenaren.

Storm blijft nog even voor bitcoin?

Dat wordt duidelijk als we kijken naar het maandelijkse rendement. Op het moment van schrijven staat bitcoin deze maand iets meer dan 14% in de min. Volgens Coinglass waren de enige twee jaren waarin augustus nóg roder was dan deze maand 2014 en 2015. In die maanden daalde de grootste cryptocurrency met respectievelijk 17,55% en 18,67%.

De maand is nog niet voorbij, maar als we naar de koers kijken is het onwaarschijnlijk dat deze weer flink gaat stijgen voordat de maand over is. Goed nieuws voor volgende maand is dat ook niet; als we terugrekenen tot en met 2013 is september in zeven van de negen gevallen rood.

De situatie in andere markten lijkt dit beeld te bevestigen. De dollar lijkt opnieuw uit te willen breken na wat consolidatie, wat geen goed nieuws is voor cryptocurrencies. Aandelenmarkten lijken dit te bevestigen. Zoals we gisteren voor Premium-leden in onze Discord-groep verklaarden lijken aandelenmarkten nu juist door te krijgen dat we vermoedelijk met een recessie te maken krijgen. De inflatie daalt, maar de S&P 500 is afgelopen vrijdag zelfs naar de close toe blijven dalen. Ook voor crypto is dat geen goed teken.

Na regen komt zonneschijn voor bitcoin?

Toch moeten we de lange termijn in het achterhoofd houden. Want na regen komt meestal zonneschijn, en het gaat vermoedelijk hooguit om een paar maanden. Na de zware september in 2014 en 2015 volgden een paar overwegend groene maanden, en na de berenmarkt van 2015 volgde één van de sterkste stierenmarkten in de geschiedenis van bitcoin – die van 2017. Uiteraard zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie