Rico Engelbarts
13/07/2018 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2018 08:30

Australische expert wedt $8.5 miljoen dat Bitcoin $280.000 waard zal zijn in 2023

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
australische_expert_wedt_8.5_miljoen_dollar_dat_bitcoin_280.000_dollar_zal_zijn_in_2023

Hoewel de marktprijs van Bitcoins momenteel allesbehalve inspirerend is, heeft een rijke Australische bull er genoeg vertrouwen in om tegen Warren Buffets Berkshire Hathaway op te wedden.
Één van de toonaangevende bookmakers van Australië, Tom Waterhouse, tweette dat een bekende crypto-expert (die ervoor kiest om anoniem te blijven) heeft gevraagd om te wedden dat tegen 2023 één Bitcoin de prijs van één aandeel in Berkshire Hathaway zal overschrijden. Deze bekende expert vertoont nogal een bullish karakter omdat de inzet $8,5 miljoen is (AUD), wat, als het uitpakt, omgerekend $1,2 miljard (USD) zal zijn.


Op dit moment heeft Bitcoin nog veel inhaalslagen te maken, aangezien Berkshire Hathaway momenteel handelt op $ 288.481, meer dan 45 keer de waarde van een Bitcoin. Waterhouse, die onlangs zijn functie als chief executive van William Hill Australia verliet, bracht naar verluidt de toekomstige gokker in contact met een groot syndicaat.

De bizarre inzet kan symbolisch zijn voor het enthousiasme van Australië voor alle dingen die verband houden met blockchain. Vorige week opende Huobi Global nog hun Australische operatie. Die nam de gelegenheid om te lanceren met tien fiat naar crypto ’trading pairs’. 

De potentieel zeer lucratieve gok kan ook een dure provocatie zijn van de leiders van de beroemde in Omaha gebaseerde holding. Zowel Warren Buffet als Charlie Munger hebben openlijk gezongen over hun wantrouwen en zelfs afkeer van Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen, zelfs als ze hun gecombineerde onwetendheid omtrent deze technologie hebben bekend.
Welke redenen deze geheimzinnige “crypto-expert” dan ook heeft voor het maken van deze weddenschap, hij is niet de eerste die een potentieel pijnlijke gok waagt op de toekomst van Bitcoin. Voormalig cybersecurity-ondernemer en crypto-persoonlijkheid John Macfee legde zijn mannelijkheid op het spel toen hij publiekelijk aankondigde dat als Bitcoin tegen 2020 geen $500.000 zou bereiken, hij zijn eigen penis live op tv zou eten. Mensen noemden de altijd excentrieke Bitcoin-bull gek, dus hij verdubbelde en verhoogde de waarde tot een miljoen.

Bitcoin-prijsvoorspellingen zijn inmiddels een grote trend en het lijkt erop dat sommige Bitcoin-experts geld verdienen door naar CNBC te gaan om voorspellingen te doen om een ​​paar dagen later terug te komen en uit te leggen waarom ze ongelijk hadden. Dit is echter niet de eerste keer dat iemand bitcoin heeft ingezet tegen de prijs van Berkshire Hathaway. In 2015, toen de crypto-ruimte wat kleiner was, plaatste de eigenaar van Bitbet een 1.000 BTC in een soortgelijke maar veel gecompliceerdere gok.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie