Simon Bosch Simon Bosch
15/10/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2022 18:04

Bank of Canada: Bitcoin kennis en bezit meer dan verdubbeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bank of Canada: Bitcoin kennis en bezit vorig jaar meer dan verdubbeld

Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

De afgelopen jaren is het bezit en het verstand van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies hard gegroeid. Zó hard zelfs dat overheden zich misschien een beetje zorgen zijn gaan maken. De Canadese centrale bank verklaart dat er niet alleen flink meer investeerders zijn, maar ook dat ze meer van de markt begrijpen.

Bullish voor Bitcoin: grote bank verwacht verdubbeling Amerikaanse schuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Aantal BTC-investeerders gegroeid in Canada

In een onderzoeksrapport van afgelopen week concludeert de Bank of Canada dat een groter percentage van de ondervraagden BTC bezit. De steekproef lijkt een beeld te geven van de Canadese bevolking in het algemeen, niet alleen van investeerders in het land. In 2021 is de groep bitcoin-investeerders in Canada toegenomen tot 13%. In 2020 ging het nog om slechts 5%.

Volgens de onderzoekers ziet het grootste deel van de ondervraagden hun bitcoin aankopen als een investering. Toch hebben ze vaak maar kleine bedragen geïnvesteerd, wat volgens het instituut zou komen doordat de prijzen in 2021 hard zijn toegenomen.

Toch waren ze financieel in staat om te investeren in de relatief risicovolle activa – hun financiële situatie was zelfs beter dan gemiddeld, vergeleken met andere jaren. Door de pandemie is het spaarpotje van Canadezen met 27% toegenomen, terwijl dit van 2015 tot en met 2019 jaarlijks nog 2,4% was.

Advertentie

Bitcoin-holders ook beter onderlegd

Ook begrijpen investeerders de markt nu beter. 90% van de ondervraagden heeft wel eens gehoord van de digitale valuta, dat is geen verandering ten opzichte van voorgaande jaren. Wat wel veranderd is, is dat 40% van de ondervraagden nu enigszins weten hoe Bitcoin precies in elkaar steekt. Dat is iets meer dan twee keer zoveel als in 2018. Bovendien weet 66% van de ondervraagden nu ook een beetje hoe het netwerk werkt.

Als laatste valt op dat 65% van de nieuwe investeerders het netwerk nooit hebben gebruikt om BTC direct naar andere gebruikers te versturen. Ter vergelijking; ‘slechts’ 40% van de mensen die al langer in de markt zitten heeft dit wel eens gedaan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie