Rico Engelbarts
22/10/2020 09:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2020 09:55

Bedrijven als Apple en Microsoft gaan bitcoin (BTC) kopen volgens Raoul Pal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bedrijven als Apple en Microsoft gaan bitcoin (BTC) kopen volgens Raoul Pal

Raoul Pal, mede-eigenaar en oprichter van Real Vision Group, zegt dat Bitcoin (BTC) een grote verandering teweeg gaat brengen en een einde zal maken aan het wereldwijde fiscale beleid zoals wij het kennen. Hij deed zijn uitspraken in een recente YouTube-video.
De voormalig Goldman Sach hedgefondsmanager maakte de vergelijking tussen de corona crisis en de financiële crisis van 2008. Hij zegt dat de Amerikaanse economie in een insolventiefase terecht zal komen als de groei niet doorzet zoals mensen verwachten. Momenteel leunen de overheden teveel op de banken met het bijdrukken van geld als gevolg.
Ook Europa komt volgens Pal serieus in de problemen:

“Ik ben er niet helemaal zeker van hoe de Europeanen hun banksysteem in het midden hiervan zullen behouden en ik vrees al lange tijd dat het uiteindelijk genationaliseerd zou worden.”

Centrale banken zullen volgens Pal het banksysteem opeten en cryptocurrencies eten het geld op. Hij gaf ook aan goed verrast te zijn als grote bedrijven als Apple en Microsoft niet binnen vijf jaar geld in Bitcoin steken om hun kapitaal te beschermen tegen devaluatie van de dollar. Bedrijven als Microstrategy en Square hebben deze stap al gezet. 

“Ik denk echt dat Bitcoin de kakkerlak is die niet kan worden gedood. Ik denk dat het iets te machtig is om zelfs regeringen te overwinnen. En ik denk dat het ons reddingsvlot is en onze uitweg. “

De analist gaf aan dat de centrale banken al proberen te reageren op de situatie door hun eigen cryptocurrencies te ontwikkelen in de vorm van een CBDC. Pal is er van overtuigd dat dit positief is voor bitcoin.

“Niets is zoals Bitcoin. Letterlijk niets. Zelfs goud niet. Het is echt buitengewoon en het is zo innovatief dat we geen idee hebben waar het heen gaat. En als we het over Bitcoin hebben, kunnen we ook kijken naar de andere delen van het ecosysteem van digitale activa. Dat gaat niet weg. De geest is uit de fles. Ethereum gaat niet weg. Digitale activa, tokenisatie – het komt allemaal, en het zal allemaal passen in deze nieuwe digitale valuta’s die door de centrale banken zijn gebracht.

Dus betalingssystemen zullen enorm veranderen. Het wordt een even grote geldrevolutie als het internet, van alles tot e-mail, video, winkelen en handel. Het heeft gewoon de wereld waarin we leven veranderd. Dat is de omvang van wat dit is. En de digitale valuta van de centrale banken maken deel uit van dat verhaal. En het is, denk ik, positief als je Bitcoin bezit.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie