Timo Bult Timo Bult
12/09/2020 18:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2020 18:28

Begint bitcoin (BTC) dan eindelijk weer een beetje te stijgen? YFI vestigt nieuwe recordprijs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Begint bitcoin (BTC) dan eindelijk weer een beetje te stijgen? YFI vestigt nieuwe recordprijs

Nog altijd zien we bitcoin (BTC) in een strakke range handelen, zelfs nadat het boven de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek terecht kwam. Een grote beweging is na de doorbraak uitgebleven maar mogelijk staat de bitcoin koers nu op het punt om wel zo’n beweging te maken.

Bitcoin (BTC) koers dipt even onder middellijn Bollinger Bands

Naast de 50-MA op de 4-uurs grafiek kijken veel analisten ook naar de middellijn van de Bollinger Bands op de dezelfde grafiek. Hier kon bitcoin op 9 september al bovenuit komen en gisteren bood de lijn support.
Ook vandaag weer, rond 14:00, kwam de koers even onder de middellijn terecht maar een kleine koopimpuls bracht de BTC koers er weer boven. Opnieuw werd dus de support bij deze lijn bevestigd. Sinds eind van de middag zit bitcoin nu weer in een lichte opwaartse trend.
Deze opwaartse beweging bracht de koers van een prijs van $10.276 naar de huidige prijs van $10.444 op cryptocurrency exchange Coinbase. Mocht deze beweging doorzetten dan zal de $10.500 binnen de komende uren getest gaan worden. Hier zal het spannend worden of we meteen doorschieten naar de 100-MA op de 4-uurs grafiek bij $10.844.

Nemen de altcoins weer het voortouw?

Terwijl bitcoin de afgelopen 24 uur dus wat saai was zijn er een aantal altcoins die flink konden stijgen. Te beginnen met ethereum (ETH). De grootste altcoin kon 2,9% in waarde stijgen en is nu $379 waard, langzaam komt die $400 dus weer in beeld.
Voor de echte stijgers moeten we iets verder naar beneden in de top 10. Polkadot (DOT) staat namelijk 12% in het groen en is nu $5,16 waard. Binance coin (BNB) stijgt 12,6% en is $27,36.
En natuurlijk kunnen we er niet omheen; Yearn.Finance (YFI) heeft weer een nieuwe all-time high (ATH) neergezet. De DeFi-token werd eerder al de duurste cryptocurrency met een ATH van $38.225. Na een dip richting de $19.600 staat YFI nu op een prijs van bijna $41.000. De prijzen zijn gebaseerd op informatie van CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie