Thom Derks Thom Derks
17/01/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 09:59

Bekende analist voorspelt bitcoin bullrun: ‘dit is de ongeloof fase’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is sinds 1 januari met meer dan 28 procent gestegen en heeft daarmee een indrukwekkende rally neergezet. Het nieuwe jaar is goed begonnen voor de industrie en dat was even meer dan welkom na de ellende van het afgelopen jaar. De koersstijging van bitcoin lijkt gedeeltelijk gedreven door de verwachting dat de Federal Reserve inmiddels bijna klaar is met de renteverhogingen.

Bitcoin halving komt eigenlijk op het verkeerde moment: Coinbase
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ongeloof over bitcoin rally

Als je het aan on-chain analist en bitcoiner van het eerste uur Willy Woo vraagt, dan is er momenteel sprake van ongeloof in de markt. Hiermee verwijst Woo naar de bijna legendarische “Wall Street Cheat Sheet” over de psychologie van de marktcyclus. De fase van ongeloof waar hij het over heeft gaat vaak vooraf aan een nieuwe bullrun.

Bitcoin market cycle

Woo claimt daarmee dat we voorbij de fasen van paniek, capitulatie en boosheid zijn die we in 2022 meemaakten. Op dit moment zie je ook veel het sentiment voorbijkomen dat de huidige rally een kortstondige opleving is. Waarmee duidelijk is dat het moraal compleet is verdwenen. Dat wijst erop dat Woo weleens gelijk kan hebben in zijn analyse dat de fasen van paniek, capitulatie en boosheid al voorbij zijn.

Advertentie

BTC on-chain data geeft bevestiging

Om zijn beweringen te ondersteunen, deelt de analist drie verschillende on-chain indicatoren op Twitter die op hetzelfde verhaal wijzen. De eerste indicator die Woo deelt is de Cumulative Value Days Destroyed (CVDD). Dit is volgens Woo een indicator die over het algemeen succesvol is in het voorspellen van macro-bodems voor bitcoin.

Bitcoin price model

In de bovenstaande grafiek van Woo zien we dat de bodem die deze indicator schetst in november inderdaad verdedigd is door de markt. Net als in 2018 zien we vanaf dit punt een opleving, wat erop kan wijzen dat het grootste deel van de ellende voorbij is.

BTC cost basis

Ook als we kijken naar de kostenbasis, de gemiddelde aanschafprijs van korte termijn en lange termijn holders, zien we een vergelijkbaar bodempatroon ontstaan. Dat is wederom een bevestiging dat het grootste deel van de ellende mogelijk achter de rug kan zijn.

Bitcoin macro index

Als laatste haalt Woo de Bitcoin Macro Index aan, die ook aangeeft dat de bodem van de koers bereikt is tijdens deze cyclus. De modellen van Woo bieden geven geen zekerheid, maar ze bieden wel weer wat hoop na het ellendige 2022.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie