Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bekende bitcoin (BTC) YouTuber verbannen door YouTube, crypto-community reageert woest

Gisteren is bitcoin (BTC) YouTuber Davinci Jeremie, die meer dan 82.000 abonnees had, verbannen van het platform. Het is niet de eerste keer dat het platform hard optreedt tegen crypto gerelateerde content. Volgens YouTube kwam dit door het algoritme, maar de herhaaldelijkheid waarmee crypto gerelateerde accounts verbannen worden impliceert dat YouTube anti-crypto is. Jeremie kreeg zelf ook strikes in het verleden voor zijn content, echter kreeg hij zijn laatste waarschuwing en is daarmee verwijderd van het platform.

Op Twitter schreef Jeremie:

“O mijn god, mijn YouTube kanaal is permanent verwijderd! Dit is niet zomaar een strike!”

- Advertentie -

De beslissing van YouTube om Jeremie te verbannen kreeg veel aandacht in de crypto community. YouTuber Sunny Decree plaatste een video waarin hij het onderwerp besprak. Door middel van de video wil hij steun betuigen aan Jeremie.

Jeremie heeft meerdere malen geprobeerd contact te zoeken met YouTube om zijn geschil aan te vechten, YouTube ging hier echter niet op in, in plaats daarvan kreeg Jeremie een standaard reactie:

“Op basis van de algemene voorwaarden en de gebruikersovereenkomsten blijft je account opgeschort.”

Jeremie was het overduidelijk niet eens met de uitspraak van YouTube en vindt dat YouTube zijn verantwoordelijk had moeten nemen om aan te duiden welke richtlijnen hij overtreden heeft.

YouTube reageerde later nog op het bericht van Jeremie via Twitter, ze gaven aan de situatie door te spelen naar de juiste afdeling maar kunnen geen uitsluitsel doen of de uiteindelijke beslissing teruggedraaid wordt.

Jeremie liet later via een Twitter bericht weten dat hij zijn kanaal weer terug heeft en bedankt zijn volgers voor de steun.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.487,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.285,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.303,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.306,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.360,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.285,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.303,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.306,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.360,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.487,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...