Legendarische investeerder koopt voor het eerst bitcoin

Bekende Zwitserse investeerder koopt voor het eerst bitcoin (BTC)

0

De bekende investeerder Marc Faber vertelt in een interview met het Zwitserse financiële magazine Cash dat hij voor het eerst bitcoins (BTC) heeft aangeschaft.

Marc Faber, vooral bekend voor het voorspellen van de beurscrash in 1987, was voorheen zeer sceptisch over bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen.

Tevens bekend als de schrijver van de financiële nieuwsbrief, “Gloom, Boom, Doom,” lijkt Faber dus nu een ommekeer gemaakt te hebben in zijn houding tegenover cryptocurrency.

Faber, ook bekend als “Dr. Doom” en de “Crash Prophet,” zou de bitcoin gekocht hebben eind februari, maar hij vertelt niet hoeveel hij er gekocht heeft.

Marc Faber geeft toe dat hij bitcoin in eerste instantie niet goed begreep:

Ik was in de verleiding om bitcoin te kopen toen het te koop was voor $200. Maar ik weerhield mezelf iets te kopen dat ik niet volledig begreep. Echter, in de afgelopen drie maanden is bitcoin met 15 procent gestegen in waarde.

Verder prijst hij Wences Casares, CEO van Xapo en bestuurslid bij PayPal, voor het feit dat hij hem stimuleerde bitcoins te kopen. Faber geeft aan wellicht meer cryptocurrencies te willen kopen.

Toch geeft Faber aan dat mensen dit niet als een goedkeuring van hem moeten zien. Hij zegt dat hij nog niet overtuigd is van cryptocurrency. Tegelijkertijd zegt hij juist dat het mogelijk is dat bitcoin de “standaard voor financiële transacties” wordt.

Als laatste heeft hij nog een (bekende) tip voor mensen die twijfelen de cryptocurrency-markt in te stappen:

Ik zou mijn volgelingen willen voorstellen dat ze alleen een bedrag in bitcoin investeren dat ze zich kunnen veroorloven om te verliezen.

De prijs van BTC ligt op het moment van schrijven rond de $3.920, een daling van zo’n 80% sinds de piek rond de $20.000 eind 2017.

Recentelijk raadden een aantal bitcoin-investeerders af om nog te wachten op een verdere bodem voor bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws