Ivo Melchers Ivo Melchers
28/09/2023 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 18:00

Crypto vs. aandelen: heb je de juiste keuze gemaakt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
beste-investering-sp500-bitcoin-etoro

Foto: Shutterstock/Audy0073

Met het einde van het derde kwartaal in zicht, is het tijd om terug te blikken en de koersprestaties van verschillende activa naast elkaar te leggen. Als je in het huidige kwartaal iedere dag tien euro ter beschikking had om te investeren, was bitcoin (BTC), XRP of de S&P 500 dan de beste optie geweest?

Data uit het artikel halen we deels van eToro, het grootste handelsplatform ter wereld, waar je als crypto-handelaar momenteel gratis handelt in aandelen

¿Alcista o bajista? El crypto mercado tiende a los bajistas
¿Alcista o bajista? El crypto mercado tiende a los bajistas

Komt BTC nog als winnaar uit de strijd?

Periodiek een bepaald bedrag investeren in een bepaalde financiële activa, ongeacht de koers, wordt ook wel dollar cost averaging (DCA) genoemd. Hiermee omzeil je de volatiliteit van de markt en verminder je het risico om je geld op een ‘slecht’ moment te investeren.

Uiteraard is de maand september, en daarmee het 3e kwartaal, nog niet in zijn volledigheid afgerond. Voor de analyse gebruiken we de periode van 1 juli tot en met 17 september.

Als je vanaf 1 juli, ofwel de start van het 3e kwartaal, iedere dag een tientje had geïnvesteerd in bitcoin, zou je op 17 september een totaalbedrag van 780 euro hebben neergelegd. De waarde van de bitcopin-stapel zou echter gelijk staan aan 743,81 euro. Dit betekent dat je 36,19 euro bent verloren.

Bij XRP ziet het plaatje er een stuk anders uit. Aan het begin van het kwartaal steeg de XRP koers ontzettend hard nadat Ripple een belangrijke overwinning boekte in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De gigantische prijsstijging is echter weer volledig in het niet gebracht en de investering van 780 euro zou nu slechts 691,53 euro waard zijn. Dit is een ongerealiseerd verlies van 88,47 euro.

Wat betreft de S&P 500 moeten we rekening houden met het feit dat je alleen op doordeweekse dagen kunt investeren. Door iedere doordeweekse dag een bedrag van 14,50 te beleggen, heb je uiteindelijk ook ongeveer 780 euro geïnvesteerd. Op 17 september zou je vervolgens op een verlies van rond de 57 euro staan.

Beleg in BTC, XRP én S&P 500 op eToro

Achteraf gesproken blijkt DCA’en in bitcoin dus de meest verstandige keuze voor het derde kwartaal. Desondanks is het verstandig om je geld te spreiden over meerdere investeringsklassen. eToro is het meest gebruikte platform om te DCA’en en hier kun je naar beleggen in crypto aandelen ook andere handelaren kopieren! Als kers op de taart kun je bij eToro momenteel helemaal gratis handelen.


eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie