Kevin Schijven Kevin Schijven
02/09/2021 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2021 13:02

Beursgenoteerde bitcoin en crypto bedrijven zijn maar liefst verviervoudigd in waarde dit jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beursgenoteerde bitcoin en crypto bedrijven zijn maar liefst verviervoudigd in waarde dit jaar

De totale marktkapitalisatie van alle beursgenoteerde cryptocurrency en bitcoin (BTC) bedrijven is dit jaar meer dan verviervoudigd. Dat meldt crypto investeringsbedrijf CoinShares in een nieuw rapport gepubliceerd op 1 september:

Aandelen van beursgenoteerde bedrijven zijn in totaal nu bijna $100 miljard waard terwijl dit bedrag in het begin van 2021 nog rond $20 miljard lag. Beursgenoteerde mining bedrijven en crypto financiële dienstverleners zijn verantwoordelijk voor het grootste aandeel.

Maar liefst 16 crypto bedrijven maakte beursgang dit jaar waardoor het totaal nu op 57 uitkomt. Het is de grootste toename in een jaar ooit en we zitten nog niet eens op twee derde van 2021. Daarna volgt 2018 met 14 beursnoteringen. Verreweg de meeste crypto bedrijven staan genoteerd in Noord-Amerika, met 25 in de Verenigde Staten en 14 in Canada.

Noemenswaardig is vooral de beursgang van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase in april dit jaar. Toen schoot de totale marktkapitalisatie zelfs even naar $120 miljard. In vergelijking lag dit bedrag nog onder $3 miljard begin 2020. Momenteel is deze teruggezakt naar $96 miljard.

Vooral beursgenoteerde mining bedrijf zagen een sterke stijging in waarde jaar dit jaar, namelijk van maar liefst 121%. Daarna volgen crypto financiële dienstverleners met 105% en exchanges met 34%.

CoinShares meldt verder dat crypto bedrijven, die in 2016 al beursgang maakten, de sterkste groei dit jaar zagen, namelijk van 140% gemiddeld. In vergelijking zijn bedrijven die in 2020 beursgang maakten dit jaar met maar 19% gegroeid. Volgens het rapport komt dat doordat deze bedrijven gelijk al hogere valuaties zagen.

CoinShares rapporteerde eerder deze week dat crypto investeringsproducten voor de tweede keer op rij een netto instroom zagen na een lange periode van kleine uitstromingen. Vooral ethereum en cardano fondsen zagen een flinke instroom.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie