Shane Kuijpers
11/01/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2023 11:00

Beveilig je cryptocurrencies met de VPN-service van Surfshark

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Ralf Liebhold

Een virtual private network, oftewel een VPN is een netwerk dat er alles aan doet om jouw data en identiteit te beschermen. Op die manier is de gebruiker in staat om veiliger op internet te zitten, zonder zich zorgen te hoeven maken over privacy. Niet onbelangrijk voor wanneer men cryptocurrencies verhandeld bijvoorbeeld. Het gerenommeerde, Amerikaanse Forbes heeft een lijst samengesteld met de beste VPN’s voor crypto trading. Het Nederlandse Surfshark kwam hier het beste uit de strijd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Surfshark

De VPN van Surfshark is volgens Forbes dus de beste VPN, wanneer het op het handelen van cryptocurrencies aankomt. Surfshark scoort goed op veel vlakken. Er is echter een gebied waar ze zich echt onderscheiden; hun Two-Factor Authentication (2FA). Handig voor iedereen die een extra beveiligingslaag wil toevoegen. 

Daarnaast kunnen gebruikers van Surfshark in ‘camouflage mode’. Hierdoor verbergt de VPN je echte (IP-)adres en is het voor internetproviders niet duidelijk dat je ook daadwerlijk gebruikt maakt van een VPN.

Andere voordelen van Surfshark zijn hun multihop en whitelister functionaliteiten. Met mulithop kun je met twee VPN servers tegelijk verbonden zijn. Met de whitelister functie kun je een splitsing maken in websites die je met je normale internetverbinding wil bereiken en welke met behulp van een VPN.

Advertentie

VPN in een notendop

Om nou echt te weten waar een VPN voor dient is het handig om een VPN in een notendop te omschrijven. Zo:

  • verbergt een VPN je IP-adres (Intenet Protocol)
  • kan men openbare wifi hotspots veilig gebruiken
  • zorgt een VPN er tevens voor dat gebruikers veiliger en met meer privacay op internet kunnen zitten. Hiervoor ‘sleutelt’ de VPN van Surfshark aan je internetverkeer
  • krijg je toegang tot meer content op internet. Locatie restricties en overheidscensuur bijvoorbeeld worden omzeilt.

Bovendien zorgt Surfshark VPN ervoor dat er geen internetvekeer wordt getraceerd of opgeslagen. Deze data komt dus later niet terecht bij derde partijen.

Interesse in het gebruiken van een VPN? Surfshark biedt 82% korting + 2 maanden gratis wanneer je nu een abonnement afsluit. Neem een kijkje en kom erachter of dit iets voor jou is!

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie