Rico Engelbarts
17/11/2018 15:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2018 15:00

"Binnen 10 jaar gebruiken miljarden mensen Bitcoin"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
binnen_tien_jaar_gebruiken_miljarden_mensen_bitcoin

Volgens de CEO van Bitcoin– en crypto-beleggingsonderneming Pantera Capital, Dan Morehead, verdienen ontwrichtende technologieën meestal de titel “categorie-moordenaars”, maar in het geval van Bitcoin is “seriemoordenaar” beter van toepassing.

Volgens Morehead is dit omdat Bitcoin “tientallen sectoren” zal verstoren terwijl cryptocurrency al heeft aangetoond dat het mogelijk is om de rollen in sommige subsectoren van de financiële sector op z’n kop te zetten.

Het is geweldig bij grensoverschrijdende transacties … het is geweldig om je vermogen op te slaan, vooral als je in een land woont met devaluerende valuta- of kapitaalcontroles …

Dit zei Morehead in een interview met Bloomberg.


Volgens Morehead zijn de beste dagen van Bitcoin nog aanstaande gezien het mogelijk wordt om het te gebruiken voor het maken van alledaagse transacties zoals het kopen van een kop koffie “in de komende decennia”. Bovendien merkte Morehead op dat, terwijl de populariteit van het internet decennia geleden verschillende sectoren ontwrichtte, de financiële sector grotendeels onaangetast bleef. Bitcoin biedt gebruikers echter de mogelijkheid om banken, creditcard- en geldwisselkantoren overbodig te maken met peer-to-peer transacties.
Tijdens het interview gaf Morehead toe dat een van de problemen die de acceptatie van Bitcoin belemmerden, een gebrek aan gebruiksvriendelijkheid was met betrekking tot het verkrijgen van de cryptocurrency via exchanges, maar deze obstakels werden geleidelijk aan overwonnen. Morehead merkte op:

Op dit moment zijn de exchanges een beetje onhandig … ze zijn een vrij duur … maar de kosten dalen behoorlijk snel …

De baas van Pantera Capital merkte ook op dat schaalbaarheid een van de grootste uitdagingen van Bitcoin is, aangezien het aantal transacties per seconde in enkele cijfers uit te drukken is. Morehead sprak echter zijn optimisme uit dat dit zou worden opgelost:

Dus de komende paar jaar staan in teken van het opschalen van deze blockchains zodat ze in staat zijn om tienduizenden transacties per seconde of zelfs honderdduizenden te verwerken.

Volgens Morehead is de grootste indicator voor het uithoudingsvermogen van Bitcoin het grote aantal mensen dat het gebruikt, aangezien dit nu met meer dan een factor tien is toegenomen:

Zes of acht jaar geleden waren er waarschijnlijk een miljoen mensen op aarde die het gebruikten, nu zijn er 50 miljoen mensen die het gebruiken … Ik denk dat het binnen een decennium miljarden mensen zullen zijn die het gebruiken …

Daarnaast zijn bedrijven ook op de blockchain en cryptocurrency ‘bandwagon’ gesprongen merkt de baas van Pantera Capital op.
Dit is pas het begin.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie