Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin onder $6.800. Potentiële oorzaken?

Bitcoin onder $6.800. Potentiële oorzaken?

- Advertentie -

Twee dagen geleden, op 3 april, werd er nog voorzichtig gespeculeerd over een uitbraak richting de $8.000 waarmee wellicht momentum zou ontstaan om terug te klauteren richting de $10.000 grens. In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin echter gedaald van $7.300 naar $6.594, waarbij nog eens 10 procent correctie bij is opgetekend. Terwijl er op grote beurzen zoals Bitfinex en Bithumb verschillende grote koopvolumes werden genoteerd, worstelde de markt om het momentum te ondersteunen dat het de afgelopen vijf dagen van 31 maart tot 4 april heeft gecreëerd.

De relative strength index (RSI), een technische analyse indicator die de snelheid en de veranderingen in prijsbewegingen meet, geeft aan dat de markt de afgelopen 24 uur te teveel verkoopdruk heeft ervaren. De lage RSI van Bitcoin en Williams Percent Range, die ook het momentum van de markt meet, tonen duidelijk aan dat de markt Bitcoin heeft oververkocht op het huidige niveau.

Bitcoin koers 5 april 18

Potentiële oorzaken

Vaak hebben er geen specifieke factoren bijgedragen tot het dalen van de cryptomarkt. Bitcoin, Ethereum en andere grote cryptocurrencies zagen vanuit de markt een daling in de vraag. Andere cryptocurrencies, met uitzondering van een handvol kleine altcoins, boekten ook grote verliezen.

Een mogelijke oorzaak van de daling van de prijs van Bitcoin in de afgelopen vier maanden is de massale uitverkoop van Bitcoin door de Mt. Gox curator en Fortress.

Volgens cryptocurrency onderzoeker Matt Odel en een rapport van de Financial Times (FT), verkocht Fortress meer dan $200 miljoen aan Bitcoin gedurende het eerste kwartaal van 2018. Tevens heeft de Mt. Gox curator voor $362 miljoen aan cryptocurrency op de markt gedumpt. De twee organisaties hebben in korte tijd meer dan een half miljard dollar aan Bitcoins verkocht op openbare exchanges.

Als Fort en Mt. Gox de Bitcoins over-the-counter (OTC) hadden verkocht, dan had het de impact van de enorme uitverkoop op de markt kunnen minimaliseren. Het verkopen van de meest dominante cryptocurreny op handelsbeurzen met beperkte liquiditeit leidde tot een domino-effect op alle beurzen, wat de gelijkmatige bewegingen in de markt verklaart.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.483,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.248,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.271,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.282,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.356,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...