John van Meer John van Meer
08/04/2024 13:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2024 11:43

Bitcoin aan de vooravond van een parabolische stijging?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: De Bitcoin Consultant

Over minder dan twee weken vindt de volgende Bitcoin (BTC) halving plaats. In aanloop naar dit belangrijke evenement is de koers natuurlijk al enorm hard gestegen, maar waar bevinden we ons nu in de huidige cyclus? In mijn nieuwste video geef ik antwoord op deze vraag en duik ik de koersgrafiek in om de prijsactie voor de korte termijn te bespreken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers op belangrijk keerpunt

Op dit moment bevindt bitcoin zich in een fase van consolidatie. De cryptogemeenschap kijkt reikhalzend uit naar de Bitcoin halving, en speculeert volop over de prijsimpact ervan. Deze gebeurtenis, waarbij de beloning voor miners gehalveerd wordt, heeft in het verleden veel invloed gehad op de bitcoin koers. Historisch gezien leidde de periode voor én na een halving tot aanzienlijke prijsstijgingen. Dit roept de vraag op: staan we aan de vooravond van een nieuwe parabolische stijging?

Momenteel bevinden we ons in de zogenoemde continuatiefase, die doorgaans voorafgaat aan een nieuwe explosieve groeifase. Gebaseerd op historische data lijkt het erop dat het mooiste van de cyclus nog voor ons ligt. Echter, de markt is onvoorspelbaar. Het is cruciaal om voorbereid te zijn op zowel de kansen als de onvermijdelijke correcties die volgen op elke grote stijging.

Een interessant fenomeen is de fluctuatie in zoekinteresse naar crypto. Piekperiodes in interesse, zoals in 2018 en 2021, vielen samen met significante prijsbewegingen. De huidige zoekinteresse ligt nog een stuk lager dan tijdens voorgaande pieken, wat suggereert dat er nog volop ruimte is voor groei. Naar mijn mening lijkt de markt lijkt slechts halverwege de huidige bullmarkt te zijn, met de potentie om tot ver in 2025 door te zetten.

Op de korte termijn bevindt de koers van bitcoin zich echter op een kruispunt. De koers bevindt zich in een evenwichtspatroon, met steeds lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten. In mijn nieuwste video deel ik mogelijke haltes waar bitcoin zich de komende tijd naartoe kan bewegen.

Ook duik ik de grafieken in van zowel ethereum (ETH) als solana (SOL), en deel ik mogelijke scenario’s voor de korte termijn.

Advertentie

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie