Rico Engelbarts
08/04/2018 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2018 11:02

Bitcoin adoptie groeit binnen detailhandel VS en Canada

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Overstock-en-bictoin

Eerder deze week is computeronderdelen handelaar Newegg begonnen met Bitcoin integratie binnen het online platform in Canada, waardoor miljoenen Canadese klanten producten kunnen afrekenen in Bitcoin.
De CEO van het Amerikaanse Newegg, Danny Lee, benadrukt dat de waarde van Bitcoin omhoog is geschoten sinds 2014, toen het bedrijf voor het eerst Bitcoin integreerde en merkt op dat de Bitcoin gebruikers de nodige koopkracht vertegenwoordigen.

“In 2014 was Newegg één van de eerste grote corporaties die haar klanten een Bitcoin betalingsoptie bood. Sindsdien is de Bitcoinkoers omhoog geschoten. Daarbij zijn onze klanten die Bitcoin bezitten goed voor meer koopkracht. We zijn van mening dat dit het moment is om onze Bitcoin betalingsmogelijkheid uit de breiden naar Canada, aldus Lee.”

CEO van BitPay – Stephen Pair – die de Bitcoin transacties van Newegg verwerkt ziet ook dat de Canadese vraag groeit naar een betalingsmogelijkheid met Bitcoin. Hij is ook van mening dat de integratie bij Newegg voor een hogere adoptiesnelheid van Bitcoin kan betekenen door het hele land.
Naast Newegg accepteren Expedia, eGifter, Gyft, Dish, CheapAir en Overstock Bitcoin als betaling.
In januari, net voor de grote correctie die volgde voor Bitcoin, liet Starbuck’s voorzitter Howard Schultz weten dat het bedrijf de opties bekijkt om cryptocurrencies als betaalmiddel te gaan gebruiken in de toekomst als het systeem gebruiksvriendelijk is voor klanten en tegelijk een grote stroom van transacties aan kan.
Ondanks Schultz niet van mening is dat Bitcoin ooit een wereldwijd betaalmiddel kan worden binnen de retail, wilt hij wel kijken of de optie geboden kan worden.

“Persoonlijk geloof ik dat er één of enkele digitale valuta legitiem en op grote schaal gebruikt gaan worden. De legitimiteit zal gewaarborgd moeten worden door een fysieke instantie die de consument vertrouwen kan bieden als het aankomt op de transactieverwerking.”

Zoals werd aangehaald door Visa topman and Bitcoin Foundation medeoprichter Jon Matonis, zal de legitimiteit van Bitcoin als wereldwijd betaalmiddel een boost krijgen op het moment dat grote banken als Goldman Sachs en detailhandelaars zoals Newegg Bitcoin integreren in de betalingsmogelijkheden.
Op dit moment bemoeilijkt de volatiele markt volledige adoptie voor detailhandelaren. Echter, als de markt blijft groeien en daarbij rijpt door meer regulatie, kan Bitcoin zich evolueren tot wereldwijd, digitaal betaalmiddel dat wordt omarmt door de detailhandel.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie