Bitcoin adoptie groeit binnen detailhandel VS en Canada

Eerder deze week is computeronderdelen handelaar Newegg begonnen met Bitcoin integratie binnen het online platform in Canada, waardoor miljoenen Canadese klanten producten kunnen afrekenen in Bitcoin.

De CEO van het Amerikaanse Newegg, Danny Lee, benadrukt dat de waarde van Bitcoin omhoog is geschoten sinds 2014, toen het bedrijf voor het eerst Bitcoin integreerde en merkt op dat de Bitcoin gebruikers de nodige koopkracht vertegenwoordigen.

“In 2014 was Newegg één van de eerste grote corporaties die haar klanten een Bitcoin betalingsoptie bood. Sindsdien is de Bitcoinkoers omhoog geschoten. Daarbij zijn onze klanten die Bitcoin bezitten goed voor meer koopkracht. We zijn van mening dat dit het moment is om onze Bitcoin betalingsmogelijkheid uit de breiden naar Canada, aldus Lee.”

CEO van BitPay – Stephen Pair – die de Bitcoin transacties van Newegg verwerkt ziet ook dat de Canadese vraag groeit naar een betalingsmogelijkheid met Bitcoin. Hij is ook van mening dat de integratie bij Newegg voor een hogere adoptiesnelheid van Bitcoin kan betekenen door het hele land.

Naast Newegg accepteren Expedia, eGifter, Gyft, Dish, CheapAir en Overstock Bitcoin als betaling.

In januari, net voor de grote correctie die volgde voor Bitcoin, liet Starbuck’s voorzitter Howard Schultz weten dat het bedrijf de opties bekijkt om cryptocurrencies als betaalmiddel te gaan gebruiken in de toekomst als het systeem gebruiksvriendelijk is voor klanten en tegelijk een grote stroom van transacties aan kan.

Ondanks Schultz niet van mening is dat Bitcoin ooit een wereldwijd betaalmiddel kan worden binnen de retail, wilt hij wel kijken of de optie geboden kan worden.

“Persoonlijk geloof ik dat er één of enkele digitale valuta legitiem en op grote schaal gebruikt gaan worden. De legitimiteit zal gewaarborgd moeten worden door een fysieke instantie die de consument vertrouwen kan bieden als het aankomt op de transactieverwerking.”

Zoals werd aangehaald door Visa topman and Bitcoin Foundation medeoprichter Jon Matonis, zal de legitimiteit van Bitcoin als wereldwijd betaalmiddel een boost krijgen op het moment dat grote banken als Goldman Sachs en detailhandelaars zoals Newegg Bitcoin integreren in de betalingsmogelijkheden.

Op dit moment bemoeilijkt de volatiele markt volledige adoptie voor detailhandelaren. Echter, als de markt blijft groeien en daarbij rijpt door meer regulatie, kan Bitcoin zich evolueren tot wereldwijd, digitaal betaalmiddel dat wordt omarmt door de detailhandel.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.013,30 Kopen
1
Bitvavo
€24.558,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€24.791,30 Kopen
3
Litebit
€24.805,30 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...