Overstock-en-bictoin

Bitcoin adoptie groeit binnen detailhandel VS en Canada

1181

Eerder deze week is computeronderdelen handelaar Newegg begonnen met Bitcoin integratie binnen het online platform in Canada, waardoor miljoenen Canadese klanten producten kunnen afrekenen in Bitcoin.

De CEO van het Amerikaanse Newegg, Danny Lee, benadrukt dat de waarde van Bitcoin omhoog is geschoten sinds 2014, toen het bedrijf voor het eerst Bitcoin integreerde en merkt op dat de Bitcoin gebruikers de nodige koopkracht vertegenwoordigen.

“In 2014 was Newegg één van de eerste grote corporaties die haar klanten een Bitcoin betalingsoptie bood. Sindsdien is de Bitcoinkoers omhoog geschoten. Daarbij zijn onze klanten die Bitcoin bezitten goed voor meer koopkracht. We zijn van mening dat dit het moment is om onze Bitcoin betalingsmogelijkheid uit de breiden naar Canada, aldus Lee.”

CEO van BitPay – Stephen Pair – die de Bitcoin transacties van Newegg verwerkt ziet ook dat de Canadese vraag groeit naar een betalingsmogelijkheid met Bitcoin. Hij is ook van mening dat de integratie bij Newegg voor een hogere adoptiesnelheid van Bitcoin kan betekenen door het hele land.

Naast Newegg accepteren Expedia, eGifter, Gyft, Dish, CheapAir en Overstock Bitcoin als betaling.

In januari, net voor de grote correctie die volgde voor Bitcoin, liet Starbuck’s voorzitter Howard Schultz weten dat het bedrijf de opties bekijkt om cryptocurrencies als betaalmiddel te gaan gebruiken in de toekomst als het systeem gebruiksvriendelijk is voor klanten en tegelijk een grote stroom van transacties aan kan.

Ondanks Schultz niet van mening is dat Bitcoin ooit een wereldwijd betaalmiddel kan worden binnen de retail, wilt hij wel kijken of de optie geboden kan worden.

“Persoonlijk geloof ik dat er één of enkele digitale valuta legitiem en op grote schaal gebruikt gaan worden. De legitimiteit zal gewaarborgd moeten worden door een fysieke instantie die de consument vertrouwen kan bieden als het aankomt op de transactieverwerking.”

Zoals werd aangehaald door Visa topman and Bitcoin Foundation medeoprichter Jon Matonis, zal de legitimiteit van Bitcoin als wereldwijd betaalmiddel een boost krijgen op het moment dat grote banken als Goldman Sachs en detailhandelaars zoals Newegg Bitcoin integreren in de betalingsmogelijkheden.

Op dit moment bemoeilijkt de volatiele markt volledige adoptie voor detailhandelaren. Echter, als de markt blijft groeien en daarbij rijpt door meer regulatie, kan Bitcoin zich evolueren tot wereldwijd, digitaal betaalmiddel dat wordt omarmt door de detailhandel.

Satos

9/10

€10.045,30 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.035,10 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.914,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.905,96 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.043,40 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.150,00 Kopen
Laatste nieuws