Timo Bult Timo Bult
16/04/2023 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2023 17:11

Bitcoin analist: ‘In dit scenario stijgt BTC naar nieuw record in 2023’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: 'In dit scenario stijgt BTC naar nieuw record in 2023'

Foto: T.Dallas/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers staat sinds het begin van 2023 dik in de plus. Maar wat gaat de rest van het jaar brengen? Een van de mogelijkheden is een nieuwe all-time high (ATH), aldus analist Dave the Wave. Hij baseert deze uitspraak op een mogelijke symmetrie die te zien is op de bitcoin grafiek. Wel legt hij grote nadruk op het woordje “als”.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin naar nieuwe ATH in 2023?

Met de groene cijfers van de afgelopen tijd hebben velen binnen de crypto-industrie het weer goed naar hun zin. De stijgende bitcoin prijs met ook andere crypto die volgen, is er weer vernieuwde hoop op een mooie toekomst voor de markt.

Kijkend naar de daling vanaf de huidige ATH, net onder $70.000, legt Dave the Wave zijn Twitter-volgers een mogelijk scenario voor. “ALS deze symmetrie aanhoudt, stijgt BTC dit jaar naar ATH’s, waarmee het nog steeds alleen het midden van het LGC-kanaal zou bereiken,” aldus de analist in een tweet:

“Voor degenen die bezwaar hebben tegen het gebruik van het woordje ‘ALS’, besef alsjeblieft dat kritische en speculatieve TA geen helderziendheid is. TA brengt het risico voor beide kanten in kaart.”

LGC is het model waar Dave the Wave bekend van is. Het “Logarithmic Growth Curve” model voorspelt een prijsontwikkeling waarin BTC eerst explosief stijgt, om vervolgens een plateau te vormen. Echter heeft de bovenstaande speculatieve verwachting daar niet zoveel mee te maken. Wel is te zien dat bitcoin recentelijk van de steunlijn van dit model is gestuiterd.

“Nope, BTC niet naar ATH voor 2024”

Zoals altijd verschillen de meningen binnen crypto van wat mogelijk is en wat niet. Zo stelt een van zijn volgers: “BTC doet meestal een opwaartse wave van 4 jaar. Je kunt gewoon de vorige 3 bullruns kopiëren en plakken in het LGC model en geen van deze stijgingen brengt de koers zo snel naar een nieuwe ATH.” In een antwoord stelt Dave the Wave dat een stijging van x4 echter niet onmogelijk is:

“Een snelle 4x is niet ongehoord…”

Uiteraard moeten dergelijke voorspellingen met een grote korrel zout genomen worden. Niemand weet uiteindelijk wat bitcoin in de toekomst gaat doen. De koers is afhankelijk van ontelbaar veel factoren, zoals de wereldwijde economie, oorlogen die kunnen uitbreken en andere zaken. Dit geldt dus ook zeker niet als financieel advies.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie