Simon Bosch Simon Bosch
29/07/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2023 18:30

Bitcoin analist PlanB: BTC koers kan in 2024 $1 miljoen bereiken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
2 mooie bitcoin jaren in het verschiet, suggereert historische data

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Er zijn maar weinig analisten die de afgelopen jaren zoveel aandacht hebben getrokken als PlanB. Deze Nederlandse voormalige institutionele investeerder heeft een zogenaamd stock-to-flow-model bedacht voor bitcoin (BTC). Wat dit model niet had was een koersvoorspelling, maar daar heeft hij nu verandering in gebracht.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

PlanB: bitcoin is sterk ondergewaardeerd

In een YouTube-video legt hij uit dat prijs en waarde niet hetzelfde zijn. Ter illustratie citeerde hij de beroemde investeerder Warren Buffet: “Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt.” Op dit moment is bitcoin sterk ondergewaardeerd. De daadwerkelijke waarde zie je volgens de analist nog niet terug in de bitcoin koers.

Op dit moment zou de koers voor een ‘eerlijke waarde’ zelfs rond de 60.000 dollar moeten liggen. Dat is ongeveer twee keer zoveel als nu, de koers ligt nu namelijk rond de 29.200 dollar.

Advertentie

Bitcoin nog steeds naar $1 miljoen?

Ook vertelt hij dat de prijs in het verleden sterk gecorreleerd was aan de halvings. Met elke halving wordt het aantal BTC die miners krijgen voor het delven van een block op de blockchain gehalveerd, waardoor de inflatie van bitcoin afneemt en de schaarste in theorie toeneemt.

Deze schaarste vormt de basis voor zijn stock-to-flow-model. Dit model heeft het afgelopen jaar een hoop kritiek te verduren gekregen, volgens sommigen zou het zelfs niet meer geldig zijn. Maar PlanB houdt stellig vast aan het model, en constateert nu dat we tegen 2024 een bitcoin prijs van 1 miljoen Amerikaanse dollar zouden kunnen gaan zien.

De halving zou hier een erg belangrijke factor in zijn. Als de koers boven de 100.000 dollar uitkomt, dan zou dit niveau bovendien een belangrijk supportniveau kunnen vormen. Het stock-to-flow-model staat tegen 2024 namelijk rond een koers van 500.000 dollar. Over het algemeen overschiet de prijs in een bullmarkt het niveau van het stock-to-flow-model. Dat zou kunnen leiden tot een bitcoin koers van 1 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie