Timo Bult Timo Bult
02/05/2023 05:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2023 05:17

Bitcoin analist verwacht daling tot dit prijspunt na afwijzing

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist verwacht daling tot dit prijspunt na afwijzing

Foto: T.Dallas/Shutterstock

Nadat bitcoin (BTC) zondag nog even een opleving richting $30.000 toonde, vinden we de koers op dit moment een stuk lager. Op het moment van schrijven test BTC de support bij $28.000. Analist Josh Rager deelt zijn visie op de huidige situatie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Bitcoin afgewezen op wekelijkse weerstand’

In een tweet toont Rager de wekelijkse grafiek waarop te zien is dat bitcoin vooralsnog niet door het belangrijke weerstandsniveau bij $30.000 heeft kunnen breken. Dit prijsniveau fungeerde historisch gezien als support en weerstand, en is dus een belangrijke prijszone.

Bitcoin kopen doet Rager pas weer op het moment dat de koers zich in de zone tussen $24.000 en $25.000 bevindt. Wel merkt hij op dat het misschien naïef is om te denken dat hij de kans krijgt om daar te kopen.

“Leuk prijsgebied om te kopen, maar tot nu toe is elk niveau waar mensen wilden kopen ‘gefrontrunned’”

Dat traders de dip proberen te front runnen houdt in dat zij eerder instappen dan het punt waar de meesten lijken te willen instappen. Hiermee zijn ze de mensenmassa dus eigenlijk voor. In dat geval zou de prijs niet tot het punt dalen waar Rager BTC graag zou zien.

Daarnaast merkt de analist op dat de koers zich op dit moment vlak onder de 200-weken exponential moving average (EMA) bevindt. Dat zou nog een reden zijn voor traders om juist nu in te stappen, aldus de analist.

Belangrijk om te vermelden is het feit dat dit de analyse is van een enkele analist. Het betreft zeker geen financieel advies. Op het moment van schrijven is bitcoin 25.472 euro waard op Bitvavo.

Advertentie

Het belangrijkste bitcoin nieuws

Tot slot een korte blik op het belangrijkste bitcoin nieuws van gisteren, 1 mei. Het kleine landje Bhutan, waarvan al bekend was dat het BTC in bezit heeft, blijkt al jaren zelf bitcoins te minen. Dat blijkt uit dit onderzoek van Forbes.

Gisteren was daarnaast te lezen dat Bitcoin Ordinals, de technologie waarmee non-fungible tokens (NFT’s) op Bitcoin mogelijk worden gemaakt, een nieuw record heeft bereikt. Binnen 24 uur werden 200.000 nieuwe “inscripties” gemaakt.

Deze week staan er weer een hoop belangrijke gebeurtenissen op het programma. Op macro-economisch vlak worden veel belangrijke data gepubliceerd. In dit gratis Premium overzicht vindt je de belangrijkste op een rijtje met daarbij een uitleg.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie