Kevin Schijven Kevin Schijven
06/02/2022 11:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2022 11:31

Bitcoin analisten steeds bullisher, wat verwachten ze deze week?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analisten steeds bullisher, wat verwachten ze deze week?

Foto: snjivo/Shutterstock

Bitcoin (BTC) brak vrijdag eindelijk uit. De koers steeg toen met bijna 10%, de snelste stijging in een dag in een jaar voor bitcoin. De koers brak voor de eerste keer in 2022 door zijn volume-weighted average price (VWAP), een soort moving average en een bullish indicator:

Na de stijging van bijna 10% kwam bitcoin weer bij de inmiddels beruchte $41.700 uit. Dit is het afgelopen jaar een zeer cruciale prijsniveau gebleken, zoals hieronder is te zien:

https://twitter.com/bit_hedge/status/1490063780654551041

Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin probeert uit te breken

Na de flinke stijging van vrijdag, werd het weer een stuk rustiger op de markt. Dat is meestal ook wel in het weekend te verwachten met de lage volumes. Toch maakte de bitcoin koers eindgisterenmiddag nog een poging om verder uit te breken, maar de koers werd gelijk afgewezen op $41.950 en kelderde toen even naar $41.200.

Vervolgens herstelde bitcoin gelijk weer terug naar die $41.700 en bleef gedurende nacht rondom die prijs schommelen. Bitcoin komt ondertussen langzamerhand weer in de buurt van de 50-dagen moving average, momenteel rond $42.850.

In de afgelopen weken speelde weer een vergelijkbaar patroon af als tussen de pieken van 2021. Toen sloeg ook de angst aan onder nieuwe investeerders, die vervolgens massaal uit paniek verkochten, vaak met verlies. Ondertussen gebruikten de oudere investeerders en de whales de dip om weer massaal BTC te accumuleren. Analist PlanC meldt dat de whales in de afgelopen maand maar liefst 50.980 BTC kochten voor ongeveer $1,83 miljard:

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1490211281298767872

Advertentie

Verwachtingen BTC koers

De laatste tijd hadden ook macro-economische ontwikkelingen, zoals het monetaire beleid van de Federal Reserve, een zeer grote invloed op de richting van de koers. Dat kwam omdat bitcoin een zeer hoge correlatie toonde met de aandelenmarkten die sterk reageerden op nieuws vanuit de Fed.

In die zin wordt het mogelijk rustiger de komende tijd. Toch kan aankomende dinsdag juist nog zeer spannend worden. Dan worden namelijk de inflatiecijfers in de VS bekendgemaakt en dat kan nog een grote invloed hebben op de koersen als deze teleurstellend uitpakken.

We zien ook dat de analisten steeds meer bullish worden. De verwachtingen omtrent bitcoin zijn dan ook zeer hooggespannen voor de komende tijd. Toch is er nog altijd nog een gebrek aan volume en dat maakt het wellicht moeilijk om dit momentum vol te houden en door de volgende weerstanden te breken.

De huidige stijging was vooral het resultaat van een afnemende aanbod en HODL’ers die meer accumuleren. We zien nog steeds geen grote vraag vanuit particuliere investeerders, zoals begin vorig jaar. Wellicht dat die FOMO alsnog toeslaat nu de markt steeds meer bullish wordt.

Als bitcoin deze week afsluit met een groene candle, zou dat in elk geval een goed begin zijn. Dan is het de hoop dat deze $41.700 omslaat van weerstand naar support. Vervolgens kan echter alsnog de $42.000, $43.000 en $45.000 flinke weerstand bieden. Daarna wellicht $47.000 en $50.000. Zorgen om een herstest van de recente lows bestaan echter ook nog.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie