Ivo Melchers Ivo Melchers
24/04/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2023 17:00

Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto nam met deze e-mail afscheid

Nieuws
Edward Snowden noemt Bitcoin 'bedenker' Craig Wright een fraudeur

Foto: Istvan Csak/Shutterstock

Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van het Bitcoin (BTC) netwerk, wordt al jaren gezien als een waar boegbeeld van de algehele crypto-industrie. Satoshi Nakamoto bedacht Bitcoin in 2008 en beschreef het idee hierachter in de whitepaper, die op 31 oktober 2008 werd gepubliceerd. Op 3 januari 2009 werd het eerste transactieblok van de Bitcoin blockchain gemined en werd het idee van Satoshi Nakamoto officieel tot leven gebracht.

Op 23 april 2011 schreef de Bitcoin oprichter zijn laatste e-mail waarin hij aangaf zijn handen van het project te hebben getrokken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Laatste e-mail Bitcoin oprichter

Deze laatste e-mail was een reactie van Satoshi Nakamoto op software-ontwikkelaar Mike Hearn. Hearn vroeg in zijn e-mail of Satoshi Nakamoto van plan was om de Bitcoin-community weer te betreden of dat hij voor eeuwig uit de schijnwerpers wilde blijven.

De Bitcoin bedenker schreef onder andere het volgende in zijn reactie:

‘’Ik ben overgegaan op andere dingen. Het is in goede handen bij Gavin en iedereen.’’

De Gavin waar hij het over heeft is Gavin Andresen, een van de softwareontwikkelaars achter Bitcoin, samen met Mike Hearn zelf.

Satoshi Nakamoto kon destijds al niet ontkomen aan enkele aandacht van de media. Dit is nadat de BTC koers op 13 april een hoogtepunt van $1 had bereikt, de eerste keer dat deze magische grens werd behaald na zijn waarde van bijna nul tijdens de lancering in 2009.

Enkele dagen later, op 23 april, schreef het fenomeen binnen de crypto-wereld nog een laatste e-mail gericht aan Gavin Andresen. De oprichter herinnerde de ontwikkelaar eraan om niet over hem te praten als een ‘’mysterieus, schimmig figuur’’, aangezien de pers een dergelijke beschrijving zou gebruiken om BTC vanuit een ‘’piratenvalutahoek’’ te bekijken.

Ook stelde de oprichter in deze laatste e-mail voor om van Bitcoin een open-sourceproject te maken om meer krediet te geven aan de ontwikkelingsbijdragers van het netwerk.

Advertentie

Anonimiteit achter BTC

Sinds dit laatste teken van leven vanuit de legendarische maker van Bitcoin draait de geruchtenmolen tot op de dag van vandaag op volle toeren om de identiteit achter Satoshi Nakamoto boven water te krijgen. Desondanks is Bitcoin ontworpen als een decentraal alternatief voor het traditionele financiële systeem dat met de anonimiteit van Satoshi Nakamoto losstaat van een centrale leider. Het past bij de kracht van het netwerk wat zich qua decentralisatie en onafhankelijkheid onderscheidt van vele andere projecten in het crypto-landschap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie