Timo Bult Timo Bult
15/05/2023 05:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:09

Bitcoin bereikt enorme mijlpaal, ondanks onzekere koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bereikt enorme mijlpaal, ondanks onzekere koers

Foto: DaLiu/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een belangrijke mijlpaal omtrent adoptie bereikt! Volgens data van Glassnode zijn er nu 1 miljoen  wholecoiners, oftewel wallets met tenminste 1 BTC in bezit. Het is een mooi moment om stil te staan bij de enorme groei die het netwerk heeft doorgemaakt de afgelopen tijd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin: van 0 naar 1 miljoen

Het netwerk werd in 2009 gelanceerd en in de jaren erna kostte een hele bitcoin slechts een klein bedrag. Maar de afgelopen jaren is dat beeld compleet veranderd. Het hebben van een hele bitcoin is voor veel mensen een grote droom geworden, een droom die niet zomaar realiteit kan worden gezien de huidige bitcoin prijs.

Toch zijn er volgens blockchain data-analyseplatform Glassnode nu wereldwijd 1 miljoen wholecoiners. Doordat de blockchain transparant is en men alle data transacties met BTC kan inzien, kunnen we precies nagaan hoeveel wallets een bepaald saldo hebben, in dit geval dus 1 BTC.

Wat opvalt is dat het aantal wallets met 1 bitcoin flinke groeispurten doormaakte in tijden waarin de koers juist rood kleurde. Denk aan de periode 2020-2021 toen de bitcoin naar een dieptepunt zakte als gevolg van de paniek omtrent het coronavirus.

Maar de meest recente groeispurt kwam in 2022 van de grond. 2022 was natuurlijk het jaar waarin Terra (LUNA) instortte en ook crypto exchange FTX ten onder ging. In 2022 zakte bitcoin met 67% in waarde. Het aantal wallets met 1 bitcoin steeg echter juist flink. Het lijkt er dan ook op dat investeerders nog altijd graag tijdens een dip bitcoin kopen.

Advertentie

Investeerders halen BTC van exchange af

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat investeerders ervoor kiezen hun BTC van exchanges te halen. De ratio van bitcoin op exchanges bevindt zich nu op het laagste punt sinds december 2017.

Zelfbewaring, oftewel het zelf bewaren van je bitcoins, wordt steeds populairder. Deze trend vloeit onder andere voort uit de instorting van FTX waardoor veel investeerders niet meer bij hun crypto konden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie