Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2021 09:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 09:31

Bitcoin bereikt mijlpaal, maar koers zakt weer naar support

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bereikt mijlpaal, maar koers zakt weer naar support

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft vanochtend een nieuwe mijlpaal bereikt. 90% van alle bitcoins zijn nu gemined, oftewel 18,89 miljoen BTC van de 21 miljoen in totaal. Dat heeft bijna 12 jaar geduurd, maar de overige 10% zullen pas tegen 2140 gemined zijn. Er zullen echter nooit daadwerkelijk 21 miljoen BTC in omloop zijn, een paar miljoen BTC zijn waarschijnlijk al voor altijd verloren.

Voor de BTC koers kan het wellicht een turbulente week worden. De markt wacht op spanning op aankondigingen van de Amerikaanse Federal Reserve omtrent haar beleid. Ondanks de oplopende besmettingscijfers is de instantie naar verluidt van plan om de steunmaatregelen af te bouwen en men is onzeker wel effect dat gaat hebben op de financiële markten. Vooralsnog lijkt het marksentiment volgens de fear & greed index iets minder angstig te worden:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De bitcoin koers

De bitcoin koers zakte kort voor het weekend weer helemaal terug naar $47.000. Daar vond de bitcoin ook twee weekenden geleden support, na de enorme crash. Dit weekend begon de koers eindelijk weer iets meer bullish uit te zien.

De koers herstelde zondag naar $49.000 en begon gisterenmiddag even flink te stijgen. Om 8 uur ’s avonds piekte bitcoin rond $50.860, maart de koers werd hier afgewezen en begon toen weer hard te dalen. Die daling kwam afgelopen nacht in een versnelling terecht en de koers kelderde vervolgens in een uur van $50.250 naar $48.700, een daling van 3%.

Vanochtend maakte bitcoin nogmaals een poging om naar boven uit te breken maar werd al afgewezen rond $49.500 en de koers zakte vanochtend weer terug naar $48.700. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin weer een stuiter te maken en $49.000 terug te pakken.

Advertentie

Bullish indicatoren

Zo schommelt bitcoin dus voorlopig nog steeds in een steeds kleiner wordend bereik. De kans op een uitbraak binnenkort lijkt groot, maar voor met een afnemend handelsvolume is het zeker ook mogelijk dat de koers nog iets langer in dit bereik vastzit.

De kans dat we nog een zogeheten blow-off top zien krijgen eind dit jaar lijkt snel af te namen. Desondanks tonen de on-chain gegevens nog altijd een bullish beeld voor de koers. Afgelopen weekend leek er nog weinig accumulatie te zijn in het huidige bereik, maar dat neemt wellicht nu toch toe. Volgens Mikyu Woo Min kunnen we echter nog meerdere weken in dit bereik vastzitten:

Analist IT Tech meldt dat volgens de Bitcoin Active Address Sentiment Indicator het er sterk naar uitziet dat de koers een bodem heeft bereikt:

Ook de wekelijkse grafiek begint er bullish uit te zien, meld analist TechDev:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie