Simon Bosch Simon Bosch
28/11/2022 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2022 20:30

Bitcoin berenmarkt eindigt misschien eerder dan je denkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin berenmarkt eindigt misschien eerder dan je denkt

Foto: Melinda Nagy/Shutterstock

Cryptocurrencies dalen inmiddels al officieel meer dan een jaar. Helaas lijkt er soms geen stoppen aan de berenmarkt. Veel grafieken zien eruit om te huilen, maar niet getreurd, volgens deVere Group duurt de berenmarkt niet zo lang meer.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bijna op de bodem door centrale bank

Dat verklaart Nigel Green, oprichter en directeur van deVere Group. Dit bedrijf is één van de grootste financiële adviesbureau’s, en doet ook aan vermogensbeheer. Green benadrukt in een mededeling aan investeerders dat bitcoin licht steeg nadat de Federal Reserve door liet schemeren dat het wellicht minder comfortabel is met het opkrikken van de rentes. De meerderheid van het bestuur van de centrale bank wil dit zelfs rustiger aanpakken. Het kan namelijk nogal een effect hebben op de economie en op bedrijven met veel schuld.

Green vervolgt: “Activa die het meeste baat hadden bij lage rentes zijn het hardst geraakt door de hogere rentes in 2022. Hier vallen aandelen onder, in het bijzonder in de technologiesector, [maar ook] aandelen en andere activa.”

Als centrale banken daadwerkelijk hun voet van de rem halen, dan is dat in zijn optiek enorm positief voor crypto – juist omdat deze sector zou hard is geraakt in 2022. Hij denkt dat de centrale bank in het tweede kwartaal van 2023 zal stoppen met het verhogen van de rentes – ergens tussen april en juni dus.

Advertentie

Wordt deze BTC berenmarkt minder lang?

Sommige berenmarkten duren erg lang. Zo begon bitcoin (BTC) eind 2013 met dalen, maar werd de optrend pas zo’n 600 dagen later hervonden. Na 2017 duurde het tot na de crash in maart van 2020 voordat er weer een duidelijke optrend in de markt zat – opnieuw meer dan 800 dagen.

De huidige dalende trend duurt ‘pas’ zo’n 380 dagen. Dat is veel, maar het kan dus nog langer duren. Als het aan Nigel Green ligt gaat dat dus niet gebeuren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie