Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2022 11:27 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2022 11:27

Bitcoin beweegt in steeds krapper bereik, volgt uitbraak deze week?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beweegt in steeds krapper bereik, volgt uitbraak deze week?

Foto: REDPIXEL.PL/Shutterstock

Bitcoin (BTC) beweegt in een steeds krapper gebied. De koers schoot woensdag nog even hard omhoog, maar corrigeerde een halve dag later weer net zo hard. Ditmaal was de weerstand rond $42.000 al te groot. Bitcoin zakte vervolgens naar $39.300 en consolideert rond deze prijs de afgelopen dagen.

Slecht voor bitcoin? Recessieangst onder Amerikanen neemt toe
Slecht voor bitcoin? Recessieangst onder Amerikanen neemt toe

Bitcoin koers vormt symmetrische driehoek

Vrijdag schommelde de bitcoin koers nog heen en weer tussen $38.450 en $39.850. De afgelopen 24 uur nam de volatiliteit verder af. Bitcoin zakte tweemaal naar $38.850, maar buiten die twee dips, bleef de koers over het algemeen tussen $39.000 en $39.200 hangen. Op het moment van schrijven komt bitcoin weer op $39.000 uit op Binance en €35.750 op Bitvavo.

Doordat bitcoin de afgelopen week steeds lower highs, maar ook higher lows vestigde, beweegt de koers in een symmetrische driehoek. Daar komt op een gegeven moment een einde aan en dat kan in de komende dagen al zijn. De kans lijkt zeer groot dat bitcoin snel uitbreekt, maar wordt dat omhoog of omlaag?

Als bitcoin naar boven uitbreekt, dan is het belangrijk dat het gebied rond $42.000 ditmaal omslaat van weerstand naar support. Een doorbraak van de 100-dagen moving average (MA) rond $43.000 en vervolgens van de 200-dagen exponential moving average rond $45.000 zou dan kunnen volgen. Het liefst zien we dat zelfs de $46.000 doorbroken wordt om van een mogelijke trendommekeer te spreken. Mocht bitcoin naar beneden uitbreken, dan is de hoop dat het gebied tussen $33.000 en $36.000, oftewel tussen de 100-weken MA’s, standhoudt.

Advertentie

Deze week vindt FOMC plaats

Bitcoin reageerde deze week nauwelijks op de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers noch de aankondigingen van de Europese Centrale Bank over rentetarieven. Dat duidt wellicht aan dat een groot deel van de angst al de laatste tijd werd ingeprijsd. Desondanks blijft het sentiment zeer laag, de angst zeer hoog en investeerders zeer terughoudend.

De eerdergenoemde uitbraak kan wellicht samenvallen met het nieuwe monetaire beleid van de Federal Reserve. De Fed zal aankomende week aankondigingen doen over de rentetarieven om inflatie tegen te gaan. Inmiddels wordt verwacht dat dit niet meer zo hoog uitpakt door de oorlog in Oekraïne. De volgende Federal Open Market Committee (FOMC) meeting vindt op 15 en 16 maart plaats. Ondertussen heeft de Russische centrale bank al aangekondigd dat de Moscow Exchange volgende week nog steeds gesloten blijft.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kleine investeerders accumuleren steeds meer

Het afgelopen jaar waren het vooral de whales die tijdens dit soort momenten flink accumuleerden terwijl kleinere investeerders uit paniek verkochten. De laatste weken zien we wellicht een trendverschuiving en zijn ook de kleinere investeerders flink aan het accumuleren.

https://twitter.com/mskvsk/status/1502799612515553280

Echter zijn er ook tekenen dat sommige whales nu toch met hun BTC schuiven en dat zou kunnen betekenen dat zij capituleren. Dat gezegd hebbende, is het Terra (LUNA) project van plan om maar liefst $1,5 miljard in BTC te investeren en dat kan juist voor een boost zorgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie