Ivo Melchers Ivo Melchers
19/10/2023 10:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2023 10:11

Bitcoin bezit van Tesla: wat zeggen de nieuwste kwartaalcijfers?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin de Tesla: ¿qué dicen los últimos informes trimestrales?

Foto: Kittyfly/Shutterstock

Tesla, de toonaangevende producent van elektrische voertuigen, zette in februari 2021 bitcoin (BTC) land op zijn kop. Het maakte destijds bekend dat het voor 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in bitcoin. In 2022 werden Bitcoiners juist negatief verrast aangezien de autogigant het leeuwendeel weer had verkocht. Een nieuw kwartaalrapport is nu uitgebracht: brengt tesla de crypto community wederom in rep en roer?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tesla maakt bitcoin positie bekend

Aangezien Tesla een beursgenoteerd bedrijf is, wordt het verplicht om kwartaalcijfers openbaar te stellen. Gisteren werd het rapport van het derde kwartaal naar buiten gebracht en hieruit bleek dat tesla niets veranderd heeft aan haar bitcoin-stapel in de maanden juli t/m september.

Uit de gepubliceerde financiële overzichten blijkt dat het bedrijf van Elon Musk op 30 september, de laatste dag van het derde kwartaal, voor 184 miljoen dollar aan digitale activa in bezit had.

Sinds de gigantische aankoop van begin 2021 heeft Tesla twee keer wijzigingen aangebracht aan haar totale positie. Enkele maanden na de gigantische investering werd 10 procent verkocht, met name om de liquiditeit van bitcoin te bewijzen. Vervolgens dumpteTesla in het tweede kwartaal van vorig jaar maar liefst 75 procent van het totale bezit op de markt voor een totaal bedrag van 926 miljoen dollar.

Volgens Bitcoin Treasuries bezit Tesla momenteel 9.720 BTC. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een waarde van meer dan 275 miljoen dollar. Met het bezit is de auto-pionier de derde grootste beursgenoteerde bitcoin holder. Op plek 2 staat de in Las Vegas gevestigde BTC miner Marathon Digital Holdings met 11.466 BTC. De absolute koning is het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy die een totaal van 158.245 BTC in handen heeft.

Advertentie

Tesla zet in op AI

Terwijl de bitcoins onaangetast bleven, geeft Tesla aan dat het de omvang van zijn rekenkracht voor zijn AI-projecten ”meer dan verdubbeld’’ heeft, daarbij verwijzend naar een groeiende trainingsdataset en het omschakelen van de training van zijn mensachtige robot Optimus naar AI in plaats van gecodeerde software.

Tesla rapporteerde een nettowinst van 1,85 miljard dollar voor het afgelopen kwartaal, een daling van 44 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst per aandeel daalde van 95 cent naar 53 cent.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie