Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2023 09:38 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2023 09:38

Bitcoin blijft dalen terwijl grote crypto bank omvalt en miners verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC se acerca a una señal de precio muy rara por primera vez en 8 años

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) is blijkbaar nog niet klaar met dalen. De koers verloor dinsdag grip op de $22.400 en rond middernacht ook op de $22.000. Bitcoin vond vervolgens support rond $21.700. Op het moment van schrijven zakt bitcoin echter ook daar doorheen en komt uit op $21.650 op Binance en €20.505 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 11%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $418 miljard en de dominantie op 42,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 44 (Neutral).

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Macro-angst bepaalt bitcoin koersrichting

Angst over de macro-economische toestand bepaalt weer de richting van de koersen. Federal Reserve voorzitter Jerome Powell zorgde al voor opschudding eerder deze week met zijn opmerkingen tegenover de Senate Banking Committee.

Gisteren sprak de centrale bankier tegenover de Financial Services Committee. Hij zei dat de Fed nog geen beslissing heeft genomen over de hoogte van de volgende renteverhoging. Inmiddels verwacht echter bijna 80% dat het om een verhoging van 0,5% zal gaan. Deze schatting lag enkele geleden nog onder 20%. Powell kan in rap tempo het sentiment op de markten omgooien.

Daarnaast werd gisteren de Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS), cijfers over openstaande vacatures, gepubliceerd. Alhoewel deze cijfers een verlaging tonen ten opzichte van de vorige keer, liggen ze voor de Fed alsnog veels te hoog. Des te meer reden voor de centrale bank om voor een hogere renteverhoging te kiezen. Later vandaag volgen ook Amerikaanse werkloosheidscijfers met jobless claims.

Advertentie

Crypto bank Silvergate valt om

Er waren al grote zorgen dat Silvergate deze week ten onder zou gaan. Dat lijkt inmiddels een feit te zijn. Silvergate heeft aangekondigd ermee te stoppen en de crypto bank te liquideren.

Analysebedrijf Kaiko meldt dat Amerikaanse exchanges last hebben van de val van Silvergate. Volumes nemen af en Amerikaanse beurzen worden minder liquide ten opzichte van internationale beurzen.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miners verkopen hun reserves

Het ziet er ook naar uit dat bitcoin miners weer hun voorraden aan het verkopen zijn. Cryptoquant analist Shayan meldt hier het volgende over:

“De miner reserve-statistiek is een bearish trend ingegaan en heeft nieuwe jaarlijkse dieptepunten bereikt. Dit toont aan dat de recente bullish piek in de prijs van bitcoin miners een kans heeft geboden om hun activa te ontladen. Dit verkoopgedrag kan leiden tot een bearish sentiment op de middellange termijn in de markt. Hierdoor is het beter om de risico’s de komende weken te beheersen.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin moet $23.000 terugwinnen

Analist Barovirtual meldt op basis van Whale Map data dat de $23.000 een cruciaal weerstandniveau is, gezien het volume. Als het bitcoin niet lukt om deze te heroveren, dan kan de koers mogelijk terugzakken naar $19.500 of zelfs $16.600.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie