Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2021 08:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2021 08:07

Bitcoin blijft hangen en geeft ruimte aan altcoins als ethereum en XRP om bij te trekken, solana stijgt flink

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin blijft hangen en geeft ruimte aan altcoins als ethereum en XRP om bij te trekken, solana stijgt flink

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Alhoewel bitcoin (BTC) afgelopen nacht niet uit het bereik rond $40.000 kon breken, gaf dat wel de ruimte aan veel altcoins om bij te trekken die afgelopen week achterbleven. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies steeg vannacht iets en komt rond $1,63 biljoen uit.

De Crypto Fear & Greed Index bereikte gisteren voor het eerst sinds medio mei ‘neutraal’ wat wellicht suggereert dat het vertrouwen langzaam terugkomt in de markt. De indicator is vandaag weer iets gestegen, al is het maar een beetje.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin maakte afgelopen wel meerdere pogingen om uit $40.000 te breken. De BTC koers zakte gisterenavond in eerste instantie omlaag naar $39.500, maar schoot vannacht omhoog naar een piek van $40.500. Daar werd bitcoin echter afgewezen en de koers kelderde gelijk weer terug naar $40.000.

Enkele uren later maakte bitcoin nog een poging, maar kwam toen niet verder dan $40.350 en zakte vervolgens omlaag naar $39.650. Vanochtend is de koers langzaam aan het klimmen richting $40.000, dus een derde poging zit vandaag wellicht in het verschiet. Echter begint het handelsvolume af te nemen, dus of het ditmaal zal lukken is nog maar de vraag.

Hierdoor kregen afgelopen nacht wel veel altcoins de ruimte om te stijgen waardoor de dominantie van bitcoin iets zakt van 47% naar onder 46%. Onderzoeksbureau Glassnode meldt dat de bitcoin markt weer begint op te leven:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) testte $2.400 al begin deze week, maar werd toen afgewezen en bleef vervolgens dagenlang rond $2.300 hangen. Gisterenavond kwam daar eindelijk verandering in en brak de ether koers uit deze zone en vannacht brak de koers ook gelijk door $2.400 en tikte even $2.450 aan. In de afgelopen uren zakte ether echter weer terug naar $2.400, maar het ziet er naar uit dat de koers hier wellicht een higher low kan maken en later vandaag opnieuw een poging kan maken om verder te stijgen.

Eergisteren steeg ripple (XRP) even flink omhoog en afgelopen nacht maakt de XRP koers wederom een sprong omhoog. De XRP koers steeg van $0,70 naar $0,76, en is met een stijging van 8,5% de harste stijger vandaag in de top 10. Gedurende nacht bleef XRP stabiel rond de $0,75 hangen. Vlak buiten de top 10 zien we solona (SOL) flink stijgen. De SOL koers bleef afgelopen week een beetje achterliggen, maar maakt nu een inhaalslag. De SOL koers is in de afgelopen 24 uur gestaag omhooggegaan van $28,0 naar een piek van $32,8, een stijging van 17%. De koers lijkt wellicht support te vinden rond $32 en ook het volume blijft flink toenemen wat suggereert dat de koers wellicht nog verder stijgt vandaag.

Daarnaast zien we ontology (ONT) en quant (QNT) beide grote sprongen maken afgelopen nacht, quant staat zelfs 74% in de plus ten opzichte van een week geleden. Flow (FLOW) schiet op het moment van schrijven keihard omhoog in een vreemde koersbeweging van meer dan 20% in minder dan een uur. Verder corrigeren vandaag terra (LUNA), amp (AMP) en thorchain (RUNE) vandaag omlaag, maar alle drie koersen stegen juist het hardst afgelopen week en staan alsnog meer dan 50% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie