Thom Derks Thom Derks
15/01/2024 10:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 10:13

Bitcoin blijft hangen, maar stijgende aandelen beloven bullish week

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin blijft hangen, maar stijgende aandelen beloven bullish week

Foto: KPs Photography AND Film/Shutterstock

De futures voor Europese aandelen staan vandaag voorzichtig in de plus en ook de Aziatische markt is goed begonnen. Zo lijkt de aandelenmarkt zich vandaag op te kunnen maken voor een bullish opening van de week.

De bitcoin (BTC) koers is inmiddels gestabiliseerd van de ETF lancering en mogelijk breekt weer een cruciale week aan voor de digitale munt.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cruciale week voor de bitcoin koers in aantocht

De markt geeft momenteel een kans van ruim 80 procent dat de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank op 20 maart 2024 zal plaatsvinden. Dat komt omdat de producentenprijsindex (PPI) afgelopen week een stuk lager binnenkwam dan verwacht, waardoor er ruimte lijkt voor de Amerikaanse centrale bank om snel te beginnen met haar renteverlagingen.

Verwachtingen Amerikaanse rente in 2024. Bron: Bloomberg

De economische data die we deze week binnenkrijgen kan weleens cruciaal zijn voor het beleid van de Amerikaanse centrale bank in 2024.

Mogelijk krijgen we deze week de bevestiging die de Federal Reserve nodig heeft om op 20 maart daadwerkelijk de eerste renteverlaging door te voeren.

Voor de bitcoin koers kan dit ook cruciaal zijn. Na de lancering van de spot bitcoin-ETF’s en de koersdalingen die bitcoin doormaakte is het sentiment omgeslagen rondom de digitale munt.

De gigantische groene kandelaar die veel investeerders hadden verwacht bleef uit en er lijkt meer nodig voor de digitale munt om aan een nieuwe bullrun te beginnen.

Advertentie

Wat kunnen we deze week nog meer verwachten?

Voor deze week staan er weer financiële cijfers van veel beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven op het programma. Daarnaast ligt de focus op de inflatie in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook is een hele lijst aan prominente politici wereldwijd van plan toespraken te houden.

Dat is onder andere de Chinese premier Li Qiang, die aanwezig is bij het jaarlijkse World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Verder staat er ook een toespraak van Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) gouverneur Christopher Waller op het programma.

Wat Waller betreft wordt het interessant om te zien hoe hij zal reageren op de hoge verwachtingen omtrent renteverlagingen van zijn centrale bank die de markt momenteel heeft.

Als Waller die verwachtingen bevestigt, dan kan dat weleens heel bullish uitpakken voor de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie