Timo Bult Timo Bult
23/05/2022 17:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2022 17:07

Bitcoin bodem pas over 8 maanden? Dit deed de prijs in het verleden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bodem pas over 8 maanden? Dit deed de prijs in het verleden

Foto: Oleg_Serkiz/Shutterstock

De bitcoin (BTC) bodem; iedereen is ernaar op zoek. Sommige analisten denken dat de huidige prijszone de bodem is voor de recente neerwaartse bewegingen. Anderen zijn daar echter nog niet zo overtuigd van. BTC analist Josh Rager is er zo een. Hij verwacht dat er zomaar nog een pijnlijke periode voor de boeg kan liggen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers in het verleden

In een aantal tweets kijkt Rager naar de prijsgeschiedenis van bitcoin. Hij kijkt naar de periode nadat de bitcoin prijs een all-time high (ATH) heeft neergezet. Hem valt op dat 190 dagen na het bereiken van een ATH, BTC meestal nog 150 tot 200 dagen nodig heeft voordat de bodem bereikt wordt:

“Hoe meer je kijkt naar de BTC-prijsgeschiedenis, hoe meer men kan denken dat het niet de bodem is. Na 190 dagen vanaf het hoogste punt ooit, had bitcoin nog 150 tot 200 dagen voordat het de laatste paar cycli de bodem bereikte (rode vierkant) Als tijd een indicator is, kan dit nog 6 tot 8 maanden duren.”

Bitcoin vooral afhankelijk van aandelenmarkten

De analist geeft echter toe dat tijd slechts een enkele factor is en dat cycli zich sneller lijken te ontwikkelen. Er is echter nog een veel belangrijke factor op dit moment, zo legt hij uit in een van de tweets:

“De “up-only” aandelenmarkt van het afgelopen decennium die nu in een recessie komt zal zeker een van de grootste factoren zijn.”

Advertentie

BTC bodem raden is link

Maar hoe pakt Rager het dan aan? In de laatste tweet van deze reeks legt hij uit niet teveel blootstelling te willen op dit moment. Mocht de bodem er nu toch al zijn, zal hij er niet wakker van liggen dat hij deze niet direct heeft geraden. “Als ik laat de markt instap na een trendommekeer, dan zij het zo.”

Hij houdt op dit moment dan ook vooral de correlatie tussen BTC en de aandelenmarkten in de gaten: “Ik zal blijven wachten op bitcoin die wegsluipt van de aandelencorrelatie,” aldus de analist.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie