Gijs Ooijen Gijs Ooijen
19/03/2023 19:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2023 19:40

Bitcoin breekt $28.000 na nieuws over overname Credit Suisse

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin breekt $28.000 na nieuws over overname Credit Suisse

Foto: Michael Derrer Fuchs / Shutterstock.com

De grote Zwitserse bank UBS gaat Credit Suisse overnemen. De Zwitserse bank heeft de afgelopen tijd te maken gehad met een heleboel problemen, waardoor autoriteiten en beleggers bezorgd waren over de stabiliteit van de bank. Deze onverwachte ontwikkeling is van groot belang voor de toekomst van de banksector in Zwitserland en heeft potentieel verregaande gevolgen voor de internationale financiële markten. De bitcoin (BTC) koers reageerde met een behoorlijke stijging op het nieuws.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

UBS neemt Credit Suisse over

In een onverwachte wending heeft UBS ingestemd met de overname van Credit Suisse, na het verhogen van het bod tot meer dan $2 miljard. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van het eerste bod van $1 miljard, dat werd afgewezen door Credit Suisse, omdat het te laag was. Met de deal zal UBS slechts een fractie betalen van de marktwaarde van Credit Suisse, die op vrijdag nog ongeveer $8 miljard bedroeg. Dit relatief lage bedrag benadrukt de enorme verliezen die Credit Suisse heeft geleden als gevolg van de recente problemen.

Zwitserse autoriteiten hopen dat de overname het vertrouwen in de banksector van het land zal herstellen, aangezien de recente problemen het vertrouwen van beleggers ernstig hebben aangetast. Zo blijkt onder andere uit de koers van Credit Suisse die enorm daalde. Vorige week ontstond er onrust op de markt rond Credit Suisse na de ineenstorting van verschillende banken in de Verenigde Staten.

De Zwitserse centrale bank had al miljarden dollars toegezegd ter ondersteuning van Credit Suisse, maar dit bleek onvoldoende om het bedrijf te redden. Door de overname zal Credit Suisse nu deel uitmaken van UBS, wat zorgt voor een grotere stabiliteit in de banksector van Zwitserland. Hoewel sommige experts hebben gewaarschuwd voor mogelijke gevolgen voor de concurrentie zijn de autoriteiten van mening dat de overname nodig was om de banksector te redden en het vertrouwen van investeerders te herstellen.

Bitcoin reageert positief

Toen het nieuws naar buitenkwam begon de bitcoin prijs opnieuw te stijgen en is deze nu boven de $28.000 uitgekomen. Op de Nederlandse crypto beurs Bitvavo is bitcoin nu €26.520 waard.

Het is voor het eerst sinds juni 2022 dat BTC op het huidige niveau handelt en het heeft voor positieve reacties gezorgd binnen de crypto community. Het is duidelijk dat de financiële wereld momenteel volop in beweging is. Bitcoin, de grootste crypto van de markt, lijkt flink te profiteren van deze volatiliteit.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie