Timo Bult Timo Bult
14/03/2023 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 18:15

Bitcoin breekt boven 200-weken MA, 2,7 miljoen BTC weer winstgevend

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin breekt boven 200-weken MA, 2,7 miljoen BTC weer winstgevend

Foto: Shutterstock Generate

De bitcoin prijs heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Deze stijging heeft de crypto  weer boven het 200-weken moving average (MA) gebracht, en dat voor het eerst sinds juni 2022. Volgens crypto-analist James van Straten is dit een noemenswaardige ontwikkeling.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin weer boven de 200-weken MA

In de grafiek die Van Straten op Twitter deelde is de prijs van bitcoin over de afgelopen jaren te zien, inclusief verschillende MA’s. Deze indicator wordt vaak gebruikt door handelaren en beleggers om trends en potentiële in- en uitstappunten voor trades te identificeren. De 200-week MA is een bijzonder belangrijke indicator, omdat het wordt gezien als een belangrijk steun- of weerstandsniveau voor de prijs van BTC.

Naast deze doorbraak benoemt de analist nog twee andere ontwikkelingen. Zo wordt gekeken naar de long-term holder realized price (LTH). Deze indicator houdt rekening met de prijs waartegen langetermijnhouders van bitcoin gemiddeld hun BTC kochten, en kan inzicht geven in het algemene sentiment en de gezondheid van de markt. Ten slotte werd de 365-dagen MA gebroken.

Advertentie

2,7 miljoen BTC weer in de plus na prijs stijging

De recente stijging is goed nieuws voor bitcoin investeerders. Volgens een tweet van blockchain-analyseplatform Glassnode heeft de recente prijsstijging van bitcoin namelijk geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal BTC dat nu in de plus staat. In de tweet wordt opgemerkt dat de prijsstijging ertoe heeft geleid dat meer dan 2,7 miljoen bitcoins winstgevend zijn geworden. Dit is een belangrijke maatstaf omdat dit tevens inzicht geeft in het algemene sentiment en de gezondheid van de Bitcoin-markt.

Verder geeft de tweet aan dat dit betekent dat ongeveer 20% van het aangepaste circulerende aanbod van bitcoin werd gekocht binnen de $20k – $26k regio. Dit suggereert dat veel beleggers en handelaren de prijs van bitcoin in deze range als een aantrekkelijke koopkans zagen, en zou erop kunnen wijzen dat deze zone kan fungeren als een niveau van support voor de cryptocurrency in de toekomst. De bitcoin prijs in euro is 23.809 euro op Bitvavo op het moment van schrijven.

Dit artikel is met behulp van AI tot stand gekomen. De eindredacteur werkte voor dit artikel nauw samen met AI om tot de beste feitelijke informatie te komen. De eindredacteur stelde gerichte vragen en heeft de antwoorden van de AI gecontroleerd, aangevuld ter relevantie en waar nodig onjuistheden aangepast.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie