Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2023 09:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 09:35

Bitcoin breekt weer de $26.000 en is al bijna 60% gestegen dit jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Duurzame energie duwt Bitcoin naar groenere toekomst

Foto: Bogdan Irofte/Shutterstock

Bitcoin (BTC) had gisteren even moeite met de $25.000, maar brak gisterenavond er toch doorheen en schoot vervolgens snel door naar $26.000. Daar kwam bitcoin ook wat weerstand tegen, maar breekt daar vanochtend ook doorheen. De BTC prijs komt op het moment van schrijven al uit op $26.170 Binance en €24.565 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 6,7% in de plus en al bijna 60% in de plus in 2023. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $506 miljard en de dominantie op 45%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Fed & ECB

Ook aandelenmarkten zien weer een flinke opleving. Dat heeft mogelijk te maken met het beleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. De balans van de Fed is vorige week met bijna 300 miljard dollar toegenomen.

De crypto gemeenschap spreekt al over over quantitative easing (QE), of kwantitatieve versoepeling. Dit heeft echter meer te maken met het stabiel houden van de banken. Desondanks zien risicovolle markten dit als een wind in de rug.

Ondertussen besluit de Europese Centrale Bank (ECB) echter om de rente alsnog met 0,5% te verhogen, ondanks de druk op de banken. Waar kiest de Fed volgende week voor? Dan volgt de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC).

Advertentie

Bitcoin opties

De rally eerder deze week leek voornamelijk spot gedreven te zijn, maar inmiddels trekt de derivatenmarkt weer de aandacht. Vandaag loopt vandaag een grote hoeveelheid bitcoin opties af. Het gaat om maar liefst 46.000 BTC opties, meldt Colin Wu.

Het volume voor bitcoin opties ligt zelfs op het hoogste niveau in bijna twee jaar, meldt Unfolded op basis van Glassnode data.

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grootste BTC transactie van 2023

Analysebedrijf Santiment meldt daarnaast dat een whale maar liefst $1 miljard aan bitcoin heeft verstuurd. Het is de grootste bitcoin transactie van het jaar.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie