Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2021 19:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2021 19:48

Bitcoin (BTC) aankopen kleine investeerders liggen hoger dan die van instituties, verschuift de trend weer?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) aankopen kleine investeerders liggen hoger dan die van instituties, verschuift de trend weer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens een onderzoek van JPMorgan Chase, de grootste investeringsbank van de Verenigde Staten, hebben particuliere investeerders weer meer bitcoin (BTC) gekocht in het afgelopen kwartaal dan institutionele investeerders. Dat meldt persbureau Bloomberg op 16 maart:

Volgens gegevens van JPMorgan hebben particuliere investeerders meer dan 187.000 bitcoin gekocht het afgelopen kwartaal via betalingsdiensten als PayPal en Square. Daarentegen hebben institutionele investeerders 173.000 BTC gekocht in dezelfde periode.

Dat zag er eind 2020 nog anders uit, toen stapten een aantal bedrijven voor het eerst de cryptocurrency-markt in en investeerde massaal in bitcoin. Maar liefst 307.000 BTC werd toen door instellingen gekocht en 205.000 BTC door kleine investeerders, meldt het onderzoek van JPMorgan.

Volgens Ed Moya, marktanalist van Oanda Corp., droeg de recente rage omtrent de “meme” aandelen als GameStop (GME) aan deze trend bij. Wat ook hielp zijn de opkomst van de non-fungible token (NFT) markt en het aankomende stimuluspakket voor Amerikanen.

“Voor veel particuliere handelaren in cryptocurrency was Bitcoin de voornaamste handel van de pandemie. Velen hadden zich gebrand aan de volatiliteit van de meme-aandelehenhandel, maar Bitcoin heeft een verbazingwekkend bullish trend gehandhaafd met de meeste winnaars. De retailmarkt werd nieuw leven ingeblazen met de nieuwste NFT rage alsmede de stimuluscheque.”

JPMorgan adviseerde vorige maand nog haar klanten om hun investeringsportfolio’s te diversifiëren door 1% in bitcoin te investeren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie