Kevin Schijven Kevin Schijven
25/06/2021 17:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2021 17:35

Bitcoin (BTC) adoptie in El Salvador komt op stoom: 1.500 bitcoin geldautomaten worden geplaatst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) adoptie in El Salvador komt op stoom 1.500 bitcoin geldautomaten worden geplaatst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat de controversiële bitcoin (BTC) wet van El Salvador op 7 september van kracht gaat. Het Centraal-Amerikaanse land kondigde tevens aan dat alle inwoners maar liefst $30 aan bitcoin zullen ontvangen. Dat is wellicht bijna $150 miljoen aan BTC dat verspreid wordt onder bijna 5 miljoen mensen.

Er is nog meer positief nieuws over de bitcoin situatie in El Salvador. Athena Bitcoin kondigt aan dat het bedrijf maar liefst 1.500 bitcoin geldautomaten, ook wel BATM genoemd, gaat installeren in El Salvador. Dat meldt persbureau Reuters op 25 juni:

Athena Bitcoin investeert meer dan $1 miljoen om de nieuwe automaten te plaatsen en personeel aan te nemen. Het bedrijf uit Chicago stelde onlangs in eerste instantie voor om 1.000 bitcoin automaten te installeren, maar toen vroeg de president van El Salvador, Nayib Bukele: “wat dacht je van 1.500?”

“De president van El Salvador, Nayib Bukele, stelde ons een zware uitdaging voor van 1.500 geldautomaten, daar gaan we voor, maar in fases. We zijn een particulier bedrijf en we willen ervoor zorgen dat onze ontwikkeling in het land duurzaam is.”

Aldus Matias Goldenhörn, directeur van Athena voor Latijns-Amerika. Athena installeerde onlangs al twee automaten in het land die inmiddels al operationeel zijn. Een daarvan staat op het strand van El Zonte als onderdeel van een experiment om de plaats een van s’ werelds eerste bitcoin economieën te maken. Athena is van plan van plan om “tientallen” automaten te plaatsen in de komende maanden.

Deze week ontving ook Byecoin toestemming van de Nederlandsche Bank (DNB) om zijn bitcoin geldautomaten weer in werking te stellen. Het is het eerste cryptocurrency geldautomatenbedrijf in Nederland dat nu geregistreerd staat bij DNB. De automaten van Byecoin zetten contant geld om bitcoin en/of ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie