Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) als basis voor DeFi-oplossingen is mogelijk, stelt Blockstack CEO

De medeoprichter en CEO van het open-sourceplatform Blockstack, Muneeb Ali, is van mening dat de beste manier om een ​​door de gebruiker beheerd internet tot stand te brengen, een combinatie is van Bitcoin (BTC) en zijn krachtige blockchain als beveiligingsmechanisme en een verankering van smart contracts aan het Bitcoin-netwerk. Dat laat hij weten in een recent gesprek met Cointelegraph waarin hij Bitcoin bespreekt als mogelijke DeFi-oplossing.

Volgens Ali zal de nieuw blockchain van Stacks 2.0 een mogelijkheid bieden om een basis te creëren voor Bitcoin smart contracts in Web 3.0; Door de Clarity smart contract programmeertaal en het Proof of Transfer-mechanisme kunnen ontwikkelaars smart contracts bouwen in een veel veiligere taal die voorspelbaar is.

Ethereum eerste keuze voor smart contracts

- Advertentie -

Wat betreft smart contracts ziet de CEO Ethereum (ETH) vooralsnog als de koploper. Hij zegt dat de beperkte scripttaal van Bitcoin wordt gezien als een dealbreaker voor ontwikkelaars die gedecentraliseerde apps (dApps) willen bouwen of smart contracts willen implementeren. Als gevolg hiervan bouwen veel ontwikkelaars uiteindelijk hun eigen blockchains in de hoop native proof-of-work-protocollen of proof-of-stake te bootstrappen, maar deze zijn meestal een stuk minder veilig. Desalniettemin is Ethereum beter geschikt voor het lanceren van smart contracts, al is dit wellicht wel een te snelle conclusie gezien de marktontwikkelingen.

DeFi straks ook op het Bitcoin-netwerk

Ali ziet dat veel mensen altijd nog denken dat het makkelijker is om Bitcoin bovenop Ethereum te maken, terwijl het eigenlijk logischer is om Ethereum-functionaliteit bovenop Bitcoin te creëren. Ondanks dat de acceptatie hiervan nog in opkomst is, ziet de oprichter van Blockstack wel dat een discussie over DeFi op Bitcoin steeds meer gaande is.

“Terwijl acceptatie nog in opkomst is, beginnen mensen zeker de waarde in te zien van het voortbouwen van DeFi op het Bitcoin-ecosysteem in plaats van alternatieven.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.673,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.648,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.701,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.712,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.772,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.673,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.648,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.701,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.712,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.772,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...