Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/09/2020 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2020 09:37

Bitcoin (BTC) analist PlanB: "Tijd voor een stijging"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist PlanB Tijd voor een stijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende Nederlands analist en trader PlanB, die bekend is van zijn stock-to-flow (S2F) model, is er van overtuigd dat bitcoin (BTC) klaar is om een significante prijsstijging te maken. Op Twitter deelde hij signalen en een grafiek die zijn uitspraak onderbouwen.
In zijn Tweet toont hij een aangepaste versie van zijn welbekende S2F model. Hij voegt daar aan toe dat bitcoin rijp is om een sterke stijging te doorstaan.

“Dit is de 2019 versie van het model met uitsluitend data van Bitcoin (BTC). Je ziet de stijging na de halving (witte lijn) en de opvolgende daling (witte punten), tijd voor een stijging.” schreef hij

Het nieuwe model, ook wel “S2FX” genoemd, heeft een aantal bijgevoegde factoren zoals bepaalde “fases” die bitcoin doorging toen de omslag naar een asset plaatsvond. Het huidige vooruitzicht is een prijspunt van $288.000 voor 2024.
Na de halving zijn er rode punten waar te nemen in het model, dit leidt meestal tot bepaalde verwachtingen. Als we de het model moeten geloven zou er dus hetzelfde kunnen gebeuren als in 2016. PlanB is niet de enige analist die naar aanleiding van technische analyse een goede toekomst voorspelt. Michaël van de Poppe laat op Twitter weten dat ook hij prijsactie verwacht in de toekomst.

“De huidige situatie waarin de markt verkeert lijkt sterk op de situatie in 2016. Een langzame beweging omhoog met zijwaartse consolidatie fases, dit zagen we in 2016 ook. De kans is groot dat dit weer gebeurt in 2020 of in 2021.” schreef hij op Twitter.

Als investeerders vragen waar PlanB denkt dat al het geld vandaan gaat komen om deze prijs te realiseren wijst hij wederom naar de hyperinflatie die plaatsvindt op veel plekken en de negatieve rentes. Veel miljonairs zoeken veilig assets om te gebruiken als hedge tegen het bijdrukken van geld waar de overheden zich massaal schuldig aan bevinden.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement