Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/05/2020 17:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2020 17:50

Bitcoin (BTC) analist verwacht daling voordat koers gaat stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist verwacht daling voordat koers gaat stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds de crash in maart heeft bitcoin (BTC) een geweldig herstel doorgemaakt en is dik in waarde verdubbeld sinds de low van $4.000. Waarbij de BTC koers in een paar dagen van $7.000 naar $9.400 steeg. Toch lijkt bitcoin nu even een korte pauze te nemen en de consolidatiefase in te gaan tussen de $8.500 en $9.000. Het lijkt erop dat de bulls en de bears het er niet over uit zijn welke kant het op moet gaan.
Maar ondanks de stijging in de koers is cryptocurrency trader Benjamin Blunts ervan overtuigd dat na de consolidatiefase een stevige daling in de koers volgt. Hoewel de daling eerst komt zal voor de halving de koers stijgen naar een punt van $10.000.


Veel crypto traders twijfelen aan de Elliot Wave analyse, en deze voorspelling is gebaseerd op dit model, maar toch heeft de Blunts vaak laten zien toch aan het juiste einde te hebben met zijn analyses van de cryptocurrency markt. Zo heeft hij in 2018 de exacte bodem voorspeld van $3.200.
Daarnaast heeft de analist ook op de kortere termijn voorspellingen gedaan de afgelopen maanden. Hierin gaf hij bijvoorbeeld ook al aan dat bitcoin het in het begin van het jaar goed zou doen en dat in februari de koers zal zakken, wat ook gebeurde.
En ook al mocht de koers niet de voorspelling precies volgen, zijn we het er allemaal over eens dat de koers en het sentiment in de markt omhoog gaan. Zo is de maandelijkse candle boven een belangrijk punt in de Ichimoku Cloud gesloten. Dit is belangrijk omdat de laatste keer dat dit gebeurde begin 2016 was, en bitcoin zich rond de $500 aan het klaarmaken was voor een 4.000% stijging tot het befaamde $20.000 niveau 20 maanden later. Mocht de geschiedenis zich herhalen zou dat betekenen dat er voor bitcoin weer een  parabolische stijging aan zit te komen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie