Timo Bult Timo Bult
06/12/2020 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2020 18:15

Bitcoin (BTC) bears tegen bulls: "You shall not pass," gaan we corrigeren?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bulls:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) handelt nu al een tijdje onder de $20.000 maar echt overtuigende stappen kunnen de bulls op dit moment niet zetten. Ondanks dat is het sentiment omtrent bitcoin nog altijd positief!
Zo laat Santiment, een blockchain-analysebedrijf, weten dat het social media volume vooralsnog bijzonder positief is. In een tweet schrijft het bedrijf:

“Volgens het sociale volume en de positieve/negatieve commentaarverhouding van #Bitcoin op #Twitter lijkt het erop dat de euforie een beetje is afgenomen omdat de marktprijzen bij eerdere pogingen net onder de $20.000 kwamen. Maar nog steeds meer optimisme dan het normale gemiddelde van $BTC.”


Santiment reageert op een eerdere tweet van Alex Saunders waarin hij zich afvraagt of we wel door die belangrijke $20.000 heen gaan breken. Hij stelt dat “velen zeiden dat de top bij 12, 14, 16K was, maar bij 20k zijn ze opeens bullish?” Hij verwacht dan ook een correctie naar beneden.
Een correctie naar beneden hoeft echter niet te gebeuren. De markt kan namelijk ook verder afkoelen door in een range te blijven handelen. Dit betekent in andere woorden dat de bitcoin koers horizontaal zou blijven handelen. Willy Woo, een bekende on-chain analist, schreef vandaag nog in een tweet dat het een “waiting game” is voordat de volgende move plaatsvindt:

“Bitcoin on-chain structuur die tegen stieren zegt “you shall not pass”, niet zonder een reset. Een reset betekent vele weken zijwaarts of een behoorlijke bearish dip. Zullen we een duik nemen? Er is nog geen impuls van bewegingen die sterk bearish zijn. Waiting game.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie