Timo Bult Timo Bult
27/05/2019 08:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2019 08:34

Bitcoin (BTC) bereikt de $8.947 en vervolgt weg richting de $10.000

Nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen week vormde de bitcoin (BTC) koers met steeds hogere lows en lagere highs een symmetrische driehoek. Kortom, er ontstond een evenwicht tussen de bulls en de bears en het was daarom waarschijnlijk dat de koers vroeg of laat uit zou gaan breken. En dat is precies wat er gisteravond gebeurde!
Nadat de koers eerder op de dag de support-lijn van deze driehoek aanraakte, begon BTC weer richting de resistance-lijn te handelen. Rond 20:00 uur begon bitcoin aan een sterke opwaartse beweging waarmee het deze lijn overtuigend doorbrak.
Tijdens deze sterke en snelle beweging brak het daarnaast ook de resistances op $8.000 en $8.300. Uiteindelijk piekte de koers op $8.947, een prijsniveau dat bitcoin sinds maart 2018 niet meer heeft gezien.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.712 waard volgens CoinMarketCap, na een stijging van 8,9% in de afgelopen 24 uur. Sinds de prijsstijging is de bitcoin dominantie met ongeveer een procent toegenomen. Wel lijken ook de altcoins nu aan te haken, met vrijwel alleen maar groene cijfers in de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
Of bitcoin vanaf hier door zal stijgen naar de $10.000 weet niemand. Analist Peter Brandt verwacht op de korte termijn een correctie en denkt dat de huidige stijging het gevolg is van FOMO (Fear Of Missing Out):


Het Amerikaanse TV-programma Fast Money van CNBC verwacht een verdere stijging naar de $10.000. Crypto traders zullen dit echter als een negatief signaal zien aangezien de koers vaak precies het tegenovergestelde deed als wat CNBC’s Fast Money verwachtte.


Kortom, het blijft onduidelijk of de huidige koersstijging duurzaam is. De komende periode zal blijken waar de koers gaat consolideren vanwaar bitcoin mogelijk verder kan gaan stijgen richting de $10.000.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie