Timo Bult Timo Bult
16/06/2019 08:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2019 08:25

Bitcoin (BTC) bereikt hoogste punt in 13 maanden, de $10.000 is in zicht!

Het is bitcoin (BTC) wederom gelukt om door een aantal resistance-niveaus te breken. Daarmee vestigde de cryptocurrency een nieuwe yearly high. Daarnaast doen de altcoins het op dit moment ook goed nu zij aan beginnen te haken aan de goede prestaties van BTC.
CoinMarketCap geeft aan dat de prijs van bitcoin (BTC) op het moment van schrijven $9.321 is nadat het met 7,3% steeg in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie steeg in de afgelopen 24 uur met ruim $10 miljard naar $282,3 miljard. Tegen bitcoins marktkapitalisatie van $164,5 miljard komt de bitcoin-dominantie daarmee uit op 57,3%, een stijging ten opzichte van gisteren.
Gisteren zette bitcoin de plotselinge stijging door en brak daarmee de resistance op $8.500. De koers zette ook boven dit prijsniveau de stijging verder door en kwam vervolgens aan bij de $8.700. Voor ongeveer 15 uur lang konden de bulls de koers niet boven dit prijsniveau uitduwen.
Gisteren, aan het eind van de middag, lukte het hen toch. BTC steeg naar de volgende resistance op $8.900 waar het weer een aantal uren vlak onder bleef handelen. Maar vannacht, rond 03:00, maakten de bulls de volgende slag.
De koers steeg tot een nieuwe yearly high op $9.388 op cryptocurrency exchange Coinbase. Bitcoin wist dit prijsniveau al sinds 10 mei 2018 niet meer te bereiken. De koers zakte echter weer iets terug na het bereiken van deze piek.
Bitcoin lijkt in het gebied rondom $9.300 nieuwe resistance te hebben gevonden. Boven dit resistance-niveau ligt de volgende resistance op $10.000. Op de 3-dagen grafiek staan de 50- en 100-moving average (MA) lijnen op het punt om een bullish crossover te vormen. Dit is een bullish signaal en mogelijk zien we op de korte termijn verdere stijgingen.
Binnen de top 10 cryptocurrencies is naast bitcoin de grootste stijger EOS, dat met een waarde van $7,16 ruim 7,13% steeg in de afgelopen 24 uur. EOS zet daarmee het bullish momentum van gisteren voort. De tweede grootste stijger van dit moment is ethereum (ETH) met een stijging van 4,98% en een waarde van $277,7.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie