Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) bereikt nieuwe hoogtepunten door kapitaalvlucht uit Azië, aldus Max Keiser

Bitcoin (BTC) als kapitaalvlucht voor inwoners van Azië is een van de belangrijkste redenen dat bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikt dit jaar. Dat stelt de bekende bitcoin bull Max Keiser in een tweet.

Keiser is onder andere bekend als presentator van het programma Keiser Report op de Russische internationale televisiezender RT. Je ziet zijn naam ook wel eens op Crypto Insiders voorbij komen vanwege zijn opvallende uitspraken en voorspellingen.

- Advertentie -

Begin deze maand zei Keiser nog dat de $20.000, de hoogste bitcoin prijs ooit, deze keer geen weerstand zal bieden. De bitcoin koers zou volgens hem wel eens tot een prijs van $400.000 kunnen gaan stijgen.

Maar wat zou er achter zo’n stijging zitten? Keiser denkt dat het te maken kan hebben met de oplopende spanningen in Azië. Denk bijvoorbeeld aan Hong Kong, waar China nu grotendeels de baas is. Volgens Keiser zijn mensen daarom op zoek naar een manier om met hun kapitaal te vluchten.

Kapitaal buiten landsgrenzen krijgen is niet zo gemakkelijk, zeker niet wanneer bijvoorbeeld China met je meekijkt. En met je koffer gevuld met papiergeld schiet je ook weinig mee op. Volgens Keiser is er daarom maar één optie om met al je kapitaal te vluchten: bitcoin!

“#Bitcoin stijgt naarmate de spanningen in Azië toenemen
Kapitaalvlucht uit Azië met de #Bitcoin Express
Je kunt het niet meenemen, tenzij het Bitcoin is – dan kan je HET ALLEMAAL meenemen
(Iets wat bijna onmogelijk is met goud)”

Keiser lijkt met zijn verwijzing naar goud vooral te wijzen naar de situatie in Hong Kong. Uit een recent nieuwsbericht van the Financial Times blijkt namelijk dat daar de rijken hun kapitaal buiten de landsgrenzen proberen te krijgen door goud te komen. Direct na de inwerkingtreding van de Chinese veiligheidswet was volgens sommige goudhandelaren een directe reactie te zien.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.415,44 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.415,44 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...