Timo Bult Timo Bult
10/08/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2020 14:44

Bitcoin (BTC) bereikt nieuwe hoogtepunten door kapitaalvlucht uit Azië, aldus Max Keiser

Bitcoin (BTC) als kapitaalvlucht voor inwoners van Azië is een van de belangrijkste redenen dat bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikt dit jaar. Dat stelt de bekende bitcoin bull Max Keiser in een tweet.
Keiser is onder andere bekend als presentator van het programma Keiser Report op de Russische internationale televisiezender RT. Je ziet zijn naam ook wel eens op Crypto Insiders voorbij komen vanwege zijn opvallende uitspraken en voorspellingen.
Begin deze maand zei Keiser nog dat de $20.000, de hoogste bitcoin prijs ooit, deze keer geen weerstand zal bieden. De bitcoin koers zou volgens hem wel eens tot een prijs van $400.000 kunnen gaan stijgen.
Maar wat zou er achter zo’n stijging zitten? Keiser denkt dat het te maken kan hebben met de oplopende spanningen in Azië. Denk bijvoorbeeld aan Hong Kong, waar China nu grotendeels de baas is. Volgens Keiser zijn mensen daarom op zoek naar een manier om met hun kapitaal te vluchten.
Kapitaal buiten landsgrenzen krijgen is niet zo gemakkelijk, zeker niet wanneer bijvoorbeeld China met je meekijkt. En met je koffer gevuld met papiergeld schiet je ook weinig mee op. Volgens Keiser is er daarom maar één optie om met al je kapitaal te vluchten: bitcoin!

“#Bitcoin stijgt naarmate de spanningen in Azië toenemen
Kapitaalvlucht uit Azië met de #Bitcoin Express
Je kunt het niet meenemen, tenzij het Bitcoin is – dan kan je HET ALLEMAAL meenemen
(Iets wat bijna onmogelijk is met goud)”


Keiser lijkt met zijn verwijzing naar goud vooral te wijzen naar de situatie in Hong Kong. Uit een recent nieuwsbericht van the Financial Times blijkt namelijk dat daar de rijken hun kapitaal buiten de landsgrenzen proberen te krijgen door goud te komen. Direct na de inwerkingtreding van de Chinese veiligheidswet was volgens sommige goudhandelaren een directe reactie te zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie