Timo Bult Timo Bult
11/06/2021 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2021 11:02

Bitcoin (BTC) betalingen via Twitter? CEO Jack Dorsey: “Een kwestie van tijd”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) betalingen via Twitter? CEO Jack Dorsey:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is slechts een kwestie van tijd voordat het Bitcoin (BTC) Lightning Network (LN) wordt geïntegreerd op Twitter en BlueSky. Dat schreef Twitter CEO Jack Dorsey enkele uren geleden in een tweet. De integratie van LN zou een enorme boost voor zowel Bitcoin als de schalingoplossing zelf betekenen.

Een van de problemen waar Bitcoin tegenaan loopt is schaalbaarheid. Door Proof-of-Work (PoW) waarop Bitcoin draait, zal het netwerk grote hoeveelheden transacties tegelijk niet aankunnen. Het gevolg zou onder andere een opstopping op het netwerk zijn naast hoge transactiekosten. Het LN is een schalingoplossing die bovenop Bitcoin gebouwd is.

Middels het LN kunnen mensen razendsnel BTC naar elkaar versturen zonder dat deze transacties direct op de blockchain geregistreerd hoeven te worden. Het is dus een soort direct betalingskanaal tussen nodes. De transacties worden uiteindelijk aan de blockchain toegevoegd zodra het betalingskanaal wordt gesloten. Deze directe link maakt het doen van kleine bitcoin betalingen snel en goedkoop.

Het aantal LN nodes nam de afgelopen jaren gestaag toe maar sinds begin dit jaar kwam de groei van het netwerk in een stroomversnelling. Het netwerk telt nu 11.800 nodes, een toename van 40% sinds 1 januari. Kortom, het lijkt erop dat het netwerk van de grond begint te komen!

Jack Dorsey stelt nu dat het slechts een kwestie van tijd is voordat LN ook op Twitter en zijn blockchain-broertje BlueSky, dat nog in ontwikkeling is, ondersteund zal worden:

Hoe dit precies vorm zal krijgen is vooralsnog onduidelijk. Wel is het een interessante ontwikkeling. Zo is het mogelijk dat bitcoin betalingen via Twitter ondersteund zullen worden, of denk bijvoorbeeld aan het geven van fooi aan personen op Twitter. We houden het in ieder geval goed in de gaten!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie