Timo Bult Timo Bult
16/01/2020 07:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:39

Bitcoin (BTC) bij $8.800 tot stoppen gebracht, bitcoin SV (BSV) hard onderuit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin tornt aan het monetaire systeem als

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het momentum van de afgelopen dagen heeft zich niet voort kunnen zetten, met consolidaties en hier en daar dalingen tot gevolg. Daarnaast is er een opvallende maar verwachte daler te zien in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
Te beginnen met de grootste altcoin; ethereum (ETH). ETH zakte de afgelopen 24 uur terug met 0,5% en is daardoor nu $161,90 waard volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) zakt een stukje harder terug en daalt 2,3%. XRP zakt daarmee naar een waarde van $0,2274. Op plek 4 zien we niet zoals gisteren bitcoin SV (BSV), maar bitcoin cash (BCH). Bitcoin SV daalde de afgelopen 24 uur namelijk met maar liefst 16,2% in waarde en komt daarmee weer onder zijn rivaal BCH te staan.
De vooral zijwaarts bewegende crypto-koersen zijn terug te zien in de totale marktkapitalisatie. Die daalde de afgelopen 24 uur licht van $239 miljard naar het huidige niveau van $237,4 miljard. De bitcoin dominantie staat op 66,7%.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

De bitcoin (BTC) koers kon de afgelopen dagen flink stijgen en brak zodoende de weerstand bij $8.400. Toen het eenmaal bij de volgende weerstand bij $8.800 aankwam, kwam deze opwaartse beweging echter tot stilstand. Daar blijkt de weerstand tot op heden te sterk te zijn.
Wel bevindt bitcoin zich nog dicht in de buurt van dit prijsniveau, waarmee een nieuwe test van deze weerstand mogelijk blijft. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.682 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Voor nu blijft de $8.800 dus het belangrijkste obstakel. Mochten de bulls dit prijsniveau weten te doorbreken dan zal bij $9.000 de volgende belangrijke weerstand liggen. Zakt de koers verder terug dan kan de $8.400 eventueel steun bieden.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!
abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie