Timo Bult Timo Bult
13/10/2019 08:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2019 08:45

Bitcoin (BTC) blijft in strakke range handelen, ook altcoins laten weinig actie zien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blijft in strakke range handelen, ook altcoins laten weinig actie zien

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers handelt sinds 11 oktober zijwaarts met vrijwel geen grote schommelingen. Kortom, al een aantal dagen op rij is er geen actie te bekennen en consolideert BTC verder. De altcoins in de top 10 staan op dit moment op een aantal na in het rood.
Zo ziet ethereum (ETH) een daling van bijna 2% over de afgelopen 24 uur. ETH is na deze daling $182 waard volgens CoinMarketCap. Ripple (XRP) ziet juist een kleine stijging van 0,2% waarmee het nu $0,2777 waard is. XRP beweegt zich net als bitcoin de afgelopen dagen zijwaarts. Op plek 9 kan een relatief grote stijger gevonden worden; bitcoin SV (BSV). De altcoin staat 4% in de plus en is daarmee nu $89 waard.
De totale marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met iets minder dan $1,5 miljard afgenomen van $226 miljard naar $224,6 miljard. De bitcoin dominantie nam 0,1% toe na de lichte dalingen bij de altcoins.

Crypto ontbijt: IJsland weert BTC miners, Terra-oprichter vrij & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin liet vrijdag nog een ‘fake-out’ zien waarmee de koers even naar de $8.800 steeg. Na de correctie terug naar beneden is er eigenlijk weinig meer gebeurd. Bitcoin lijkt hiermee voor nu vlak boven de support bij $8.300 te blijven handelen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.341 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 0,5% in waarde te zijn gedaald. De eerstvolgende support ligt bij $8.300 met daaronder de $8.100.
Op dit moment bevindt bitcoin zich daarnaast vlak onder de uurlijkse 200-Moving Average (MA). Deze 200-MA kan voor weerstand zorgen waardoor de koers eventueel terug kan zakken richting de eerdergenoemde supports. Breekt de koers er doorheen dan ligt er verder omhoog een weerstandszone bij $8.400 waar zich op dit moment ook de 100-MA bevindt. Voor nu blijft het echter wachten op actie.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie