Kevin Schijven Kevin Schijven
28/05/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 06:08

Bitcoin (BTC) boost? President Biden wil $6.000 miljard bijdrukken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_boost?_President_Biden_wil_$6.000_miljard_bijdrukken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse president Joe Biden gaat wellicht vandaag een begrotingsvoorstel van maar liefst $6 biljoen (€4.900 miljard) onthullen. Dat blijkt uit documenten in handen van The New York Times (NYT):

Het is de grootste federale begroting sinds de Tweede Wereldoorlog, meldt NYT. Het doel van de begroting is om onder andere in de infrastructuur-, onderwijs- en gezondheidszorgstelsels van het land groots te investeren. Het plan is om dit bedrag naar zelfs $8,2 biljoen te verhogen tegen 2031.

Voormalig president Donald Trump maakte vorig jaar tijdens de coronapandemie meerdere malen dergelijke begrotingsaankondigingen. Dat ging vaak gepaard met een stijging van de bitcoin (BTC) koers. Steeds meer mensen zoeken uit vrees voor enorme inflatie een zogeheten veilige haven op en steeds meer mensen vinden die bij bitcoin, het “digitale goud.”

Dat komt namelijk omdat bitcoin een vast aanbod heeft. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen hele bitcoins in de wereld bestaan en dat maakt de cryptocurrency ongevoelig voor inflatie.

https://twitter.com/jon_ftx/status/1397844742189223940

Toch heeft het nieuws vooralsnog geen of weinig effect gehad op de BTC koers. Rond de tijd dat het bericht naar buiten kwam brak de koers net door $40.000, maar bitcoin zat al de hele dag in een opwaartse trend. De kans was sowieso groot dat deze grens vandaag weer getest zou worden.

Vooralsnog is de weerstand echter hier te groot en op het moment van schrijven zakt de koers weer onder $39.000. Wellicht zien we morgen tijdens de officiële aankondiging een ander beeld. Ook moet het Amerikaanse Congres het voorstel nog goedkeuren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie