Timo Bult Timo Bult
31/12/2020 09:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2020 09:39

Bitcoin (BTC) bulls zetten gewoon door, weer een nieuwe ATH – Waarom stijgt Polkadot (DOT) zo?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin keert terug naar bull-markt volgens on-chain data onderzoek

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

Gisterochtend was het al raak, toen bereikte bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high (ATH). Na een klein dipje bleken de bulls echter nog niet klaar te zijn. De bitcoin koers steeg namelijk gedurende de afgelopen 24 uur naar weer een nieuwe ATH!

Bitcoin (BTC) op weg naar de $30.000?

We vallen de afgelopen weken eigenlijk een beetje in de herhaling met bitcoin die steeds weer een nieuwe ATH neerzet, maar het is toch echt zo! Nadat bitcoin half december de $20.000 wist te doorbreken is de richting eigenlijk alleen maar omhoog geweest.
Waar gisterochtend nog een ATH van $28.566 op cryptocurrency exchange Coinbase werd neergezet, steeg bitcoin afgelopen nacht naar weer een nieuw record. Na een kleine dip tot $27.311 steeg bitcoin namelijk door de oude ATH en werd een nieuw prijsrecord neergezet van $29.312 op Coinbase!
Zo rond de $29.300 lijkt voor nu een weerstandszone te liggen. Hier handelt bitcoin namelijk al zo’n 12 uur vlak onder. Op het moment van schrijven zakt bitcoin zelfs iets terug. Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $28.627 op Coinbase. Mocht deze daling doorzetten dan ligt er voor de korte termijn een initiële support bij $28.400.
De stijgingen van de afgelopen weken waren snel. Zo snel dat zelfs de Relative Strength Index (RSI) op de wekelijkse grafiek een nieuw record vestigt. Deze staat nu op 91,66. Gedurende de bull-markt van 2017-2018 kwam de RSI eigenlijk nooit hoger dan 90, waarna het uit het overbought gebied terugzakte om zich op te maken voor een nieuwe stijging. Dat de RSI op de wekelijkse grafiek nu extreem overbought is, is dan ook reden voor sommige traders om voorzichtig te zijn.

Polkadot (DOT) zet door, maar waarom?

Ten slotte zien we polkadot (DOT) opnieuw hard stijgen. De nummer 6 staat 9,2% in de plus over de afgelopen 24 uur en 66% over de afgelopen 7 dagen. Wat is hier de reden van?
Dit lijkt voornamelijk te maken te hebben met Binance, dat onlangs zijn steun uitsprak voor het project. De exchange kondigde deze maand een fonds van $10 miljoen aan om projecten te stimuleren om op Polkadot te bouwen. Daarnaast werd de token toegevoegd aan Launchpad en werd het DOT/BUSD handelspaar op de homepagina van de applicatie toegevoegd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie