Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) community is bearish, maar dat kan hierom bullish uitpakken

Crypto analytics bedrijf Santiment zegt dat bitcoin (BTC) mogelijk een flinke bounce zal ondergaan. Ze doen deze uitspraak op basis van de data van social media die ze hebben verzameld. De crypto-gemeenschap wordt volgens het bedrijf overwegend bearisher nadat de nummer één cryptocurrency ter wereld er niet in slaagde om boven de $11.000 te blijven.

“De prijzen van bitcoin en altcoins stuiteren vaak onverwachts wanneer er veel FUD heerst. Dit hebben we tot nu toe gezien bij bitcoin, ethereum en altcoins afgelopen maand. Ook op de korte termijn zien we dit terug in de cijfers, bitcoin daalde naar $10.340.”

- Advertentie -

Santiment analisten meten het sentiment door een zelflerende machine te gebruiken die data verzameld via Twitter. Bitcoin geeft in de grafieken aan dat er een correctie aan kan komen gezien het pessimistische sentiment wat heerst op sociale media.

Echter is niet iedereen negatief over de aanstaande ontwikkelingen van bitcoin. Zo zijn er ook analisten die denk dat bitcoin binnenkort weer in een bullish rally kan vervallen. Cantering Clark, zei op Twitter tegen zijn volgers dat bitcoin een bear trap aan het opzetten is.

“Bitcoin kan zomaar verlost worden in de nabije toekomst, de verkoop die gisteren plaatsvond doet mij denken dat dit een ideale manier is om een bear trap op te zetten voor traders die short gaan.”

Een andere bekende trader op Twitter, Bitcoin Jack, sluit zich aan bij deze uitspraak

“Het lijkt er op dat traders die short gaan in een bear trap vallen. Een soortgelijke situatie als in maart maar met iets minder interesse in de markt. Kan ik er naast zitten? Absoluut, maar dit is hoe ik het zie.”

Trader Michaël van de Poppe, is nog niet helemaal zeker van de stijging en verwacht dat bitcoin eerst naar $9.600 zal zakken alvorens hij weer omhoog kan schieten. Hij liet dit weten op Twitter en deelde daar een grafiek.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.123,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.144,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.168,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.211,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.123,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.144,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.168,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.211,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...