Rico Engelbarts
23/09/2020 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2020 14:23

Bitcoin (BTC) community is bearish, maar dat kan hierom bullish uitpakken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) community is bearish, maar dat kan hierom bullish uitpakken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Crypto analytics bedrijf Santiment zegt dat bitcoin (BTC) mogelijk een flinke bounce zal ondergaan. Ze doen deze uitspraak op basis van de data van social media die ze hebben verzameld. De crypto-gemeenschap wordt volgens het bedrijf overwegend bearisher nadat de nummer één cryptocurrency ter wereld er niet in slaagde om boven de $11.000 te blijven.

“De prijzen van bitcoin en altcoins stuiteren vaak onverwachts wanneer er veel FUD heerst. Dit hebben we tot nu toe gezien bij bitcoin, ethereum en altcoins afgelopen maand. Ook op de korte termijn zien we dit terug in de cijfers, bitcoin daalde naar $10.340.”


Santiment analisten meten het sentiment door een zelflerende machine te gebruiken die data verzameld via Twitter. Bitcoin geeft in de grafieken aan dat er een correctie aan kan komen gezien het pessimistische sentiment wat heerst op sociale media.
Echter is niet iedereen negatief over de aanstaande ontwikkelingen van bitcoin. Zo zijn er ook analisten die denk dat bitcoin binnenkort weer in een bullish rally kan vervallen. Cantering Clark, zei op Twitter tegen zijn volgers dat bitcoin een bear trap aan het opzetten is.

“Bitcoin kan zomaar verlost worden in de nabije toekomst, de verkoop die gisteren plaatsvond doet mij denken dat dit een ideale manier is om een bear trap op te zetten voor traders die short gaan.”

Een andere bekende trader op Twitter, Bitcoin Jack, sluit zich aan bij deze uitspraak

“Het lijkt er op dat traders die short gaan in een bear trap vallen. Een soortgelijke situatie als in maart maar met iets minder interesse in de markt. Kan ik er naast zitten? Absoluut, maar dit is hoe ik het zie.”

Trader Michaël van de Poppe, is nog niet helemaal zeker van de stijging en verwacht dat bitcoin eerst naar $9.600 zal zakken alvorens hij weer omhoog kan schieten. Hij liet dit weten op Twitter en deelde daar een grafiek.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie