Timo Bult Timo Bult
17/01/2021 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2021 18:39

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt het bij bitcoin (BTC) nog altijd aan een duidelijke richting. In dit artikel lees je alles met betrekking tot de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin (BTC) zakt onder support, consolidatie zet voort

Terwijl we de afgelopen maanden vaak werden verwend met nieuwe all-time highs (ATH) is het op dit moment minder spectaculair. Bitcoin consolideert namelijk sinds het afgelopen week boven de $40.000 een nieuw prijsrecord neerzette. Dat de koers nu weinig doet is echter niet per se slecht nieuws.
Nadat bitcoin in december door de $20.000 wist te breken is de koers namelijk vier weken op rij constant gestegen. De Relative Strength Index (RSI) op de wekelijkse grafiek bevindt zich hiermee diep in het overbought gebied. Kortom, een periode van consolidatie is een logisch vervolg in de huidige situatie. Daarnaast kan echter ook een correctie plaatsvinden.
De afgelopen 24 uur is de situatie nauwelijks veranderd. Voor nu blijft de $30.000 de belangrijkste support-zone. De $40.000 is daarnaast de het belangrijke weerstandsniveau dat doorbroken dient te worden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $35.877 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Cardano (ADA) de enige stijger binnen de top 10

Wanneer we naar de top 10 kijken dan is het beeld iets anders dan 24 uur geleden. Zo zagen we polkadot (DOT) gisteren nog hard stijgen en konden een aantal andere altcoins tevens hard stijgen. Binnen de top 10 is cardano (ADA) nu echter de enige stijger.
ADA stijgt 9,3% in waarde en is nu $0,3777 waard en is hiermee de hardste stijger van de top 20. Ethereum (ETH) staat daarentegen 1,7% in het rood en is $1.227 waard. Bitcoin cash (BCH) is met een daling van 3% de hardste daler van de top 10.
Al met al is de cryptomarkt precies $1 biljoen waard. Ook neemt de bitcoin dominantie verder af, wat goed nieuws is voor degenen die hopen op een altcoin seizoen. De bitcoin dominantie is nu 66,2% na 0,5% te zijn gedaald.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie