Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/07/2020 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 06:15

'Bitcoin (BTC) corrigeert voordat het in 2021 zijn ATH weer bereikt,' aldus analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) corrigeert voordat het in 2021 zijn ATH weer bereikt,' aldus analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De crypto-analist die vorig jaar de daling van bitcoin (BTC) nauwkeurig voorspelde, heeft zijn prognose voor de stijging van BTC bijgewerkt naar $100.000, aangezien de mainstream cryptocurrency de top van een langetermijn driehoek nadert. Dat deelt crypto-analist Dave the Wave recentelijk op Twitter met het bericht dat bitcoin bullish begint te worden na verschijnselen van compressie.

“Momentum en volatiliteit vlakken af als de prijs opkrult binnen het zakelijke uiteinde van de driehoek. Het toont een beeld van afnemende rendementen/prijsontdekking als er ooit een was, en op basis van wat de prijs eigenlijk doet, niet wat het ‘zou’ moeten doen.”

Op basis van de grafiek verliest bitcoin momentum zoals te zien is in de inzakkende logaritmische Moving Average Convergence Divergence (LMACD). De indicator is ontworpen om veranderingen in de trend, kracht en momentum van een asset te onthullen.
Bovendien lijkt de volatiliteit van het digitale goud meerdere dieptepunten te gaan bereiken nu de Bollinger Bands Width (BBW) -indicator een waarde van 0,50 nadert. De lage BBW-waarde suggereert dat het handelsbereik van BTC op het smalste punt in vier jaar ligt.
Het versmallende bereik en het dalende momentum van Bitcoin suggereren dat er een agressieve beweging aan zit te komen, aangezien de cryptocurrency het einde nadert van een meerjarige driehoek. Dave zegt dat zodra de volatiliteit terugkeert, hij verwacht dat bitcoin een aanzienlijke correctie zal ondergaan.
Gelukkig is dit niet het einde van Dave zijn analyse, want na de correctie zie Dave dat Bitcoin in 2021 zijn All-Time High opnieuw zal bereiken waarna het door zal zetten naar de $100.000 voor het einde van 2022.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie