Timo Bult Timo Bult
10/02/2021 17:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2021 17:37

Bitcoin (BTC) dipt na periode van consolidatie, cardano (ADA) steeds dichterbij de $1

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dipt na periode van consolidatie, cardano (ADA) steeds dichterbij de $1

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de nacht van maandag op dinsdag bereikte bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high (ATH). Wat volgde was helaas minder spectaculair. Vandaag zagen we namelijk een consoliderende en uiteindelijk dalende koers. Gaan we verder terugzakken of herstellen we al gauw weer richting de $50.000? Bij de altcoins zagen we daarnaast juist een aantal flinke stijgers, iets wat de leden van ons gratis Telegram-kanaal natuurlijk niet onopgemerkt bleef.

Bitcoin (BTC) prijs kan niet doorzetten na bereiken ATH

Exact 24 uur geleden bereikte bitcoin zijn hoogtepunt voor de afgelopen 24 uur bij $47.132 op cryptocurrency exchange Coinbase. Tot de ATH bij $48.200 kwam het dus niet meer. Aan het begin van de middag zette bitcoin juist de daling in om bij $44.000 mogelijk te support te hebben gevonden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $44.632 op Coinbase. Dergelijke dalingen zijn zeer normaal in een bullmarkt. De grote vraag is natuurlijk of deze tot op heden kleine daling zich door zal zetten in een grotere correctie. Mocht dat het geval zijn dan ligt bij het volgende prijsniveau mogelijk een belangrijke support.
Zakt bitcoin onder de $44.000 is de eerste zone die support zou moeten bieden een klein stukje verder naar beneden. Dit is rond de $41.000, de eerdere ATH die op 8 januari werd neergezet en tevens het niveau waar de 4-uurs 50-moving average (MA) zich op dit moment bevindt. Dit zou vanaf de huidige ATH een correctie van ongeveer 15% zijn. Kijken we naar het verleden dan zien we dat correcties van zelfs 30 en 40% vaker voorkwamen in de bullmarkt van 2017-2018.

Cardano (ADA) vervolgt weg naar $1

Bitcoin zakt op dit moment dus iets terug. Ook een aantal altcoins zakken in eenzelfde beweging terug. Toch stijgt onder andere cardano (ADA) alsnog hard! ADA bereikte vanmiddag zelfs een high van 0,8878 USDT op Binance. Na een kleine dip tot 0,75 USDT kan cardano opnieuw stijgen waarmee de huidige waarde alweer op 0,8538 USDT staat. Dit is een stijging van 25,5%. Al met al komt die $1 dus steeds een stukje dichterbij!
Over de afgelopen 24 uur bleef de markt uiteindelijk overwegend in evenwicht. De totale marktkapitalisatie zakte met een kleine $20 miljard terug en bedraagt nu $1,35 biljoen. Bitcoin verliest echter wel wat terrein door de dip. De bitcoin dominantie zakt met 1,6% en is nu 61,4%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie